Megnehezíti a kánikula a Kanizsa Médiaház szerkesztőségének a munkáját

Korábban már többször beszámoltunk az 1912-ben épült, Sugár utca 8. szám alatti székhelyünk munkavégzésre alkalmatlan körülményeiről és a költözési szándékról. Az épület állapota napról napra romlik, jelenleg pedig a falakon belüli hőmérséklet megegyezik az utcán tapasztalhatóval.

Ventilátorokkal próbálják átvészelni a kánikulát a Médiaház felső szintjén a munkatársak, de az irodában így is 34 Celsius-fok feletti hőmérsékletben kénytelenek dolgozni és koncentrálni. A helyiségek falai penészesek, repedezik és omladozik a vakolat, ráadásul a beázás miatt a nyári viharoktól is tartaniuk kell a kollegáknak.

Több mint két éve dolgozom már a Médiaháznál, szóval nekem annyira már nem szokatlanok az itteni állapotok. Nyilvánvaló, hogy nagyon régi az épület, nem jó a szigetelés, beázik a tető, tehát egy az egyben beesik az irodánkba az eső, amikor nagyobb esőzés van. Amit még nagyon intenzíven tapasztalunk az az, hogy télen rettentően hideg van, nyáron pedig forróság. Ez konkrétan azt jelenti, hogy jelenleg 33-34 fok van az irodánkban, délelőtt – árulta el Körtvélyessy Vivien, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. szerkesztő-riportere.

A cég vezetősége már jó ideje tárgyalásokat folytat az intézmény elköltöztetésével kapcsolatban. Mint ismert: a Sberbank-csőd óta az önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van. Tar Mihály ügyvezető a történtek ellenére bizakodó az ügyben.

Nem csak én gondolom, hanem szakértői vélemények is ezt állapították meg, hogy ezek már emberi hosszú tartózkodásra alkalmatlan terek, amelyek ott fent vannak és ott nálunk még emberek dolgoznak. Azt gondolom, hogy ezen nagyon gyorsan tudni kellene változtatni. Nyilván tisztában vagyok azzal én is, hogy ez pénzbe kerül, és hogy pénze az önkormányzatnak az most a legkevesebb. Ennek ellenére valamit lépni kell és léptünk is. Kerestünk helyeket, több helyet megnéztünk. Van is már favoritunk is ezek közül és én remélem, hogy a csütörtöki közgyűlésen erről döntés is fog születni. Ha nem is a költözés időpontjáról, de legalább a célról, hogy hova tudunk menni innen – nyilatkozta Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft.ügyvezetője.

A Médiaház költözése a holnapi közgyűlés napirendjei között szerepel, de a tényleges megoldásra valószínűleg még hosszú ideig várni kell.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)