Megtartották az első állásbörzét a Tungsramban

facebook megosztás

 

A megjelent cikkek szerint az esemény sajtónyilvános volt, azonban a Kanizsa Médiaház nem kapott meghívást. Korábban mi számoltunk be elsőként arról, hogy a Dynamic Technologies is állást kínál a nagy múltú gyár volt munkavállalóinak.

Hivatalos Facebook-oldalán közölte Cseresnyés Péter, hogy elindult az az állásbörze, amelynek megszervezését ő kezdeményezte, annak érdekében, hogy az elbocsátásra kerülő munkavállalók minél hamarabb el tudjanak helyezkedni. Érdeklődtünk a Tungsram-csoport kommunikációs osztályán, hogy sajtónyilvános volt-e a program.

Erre azt a választ kaptuk, hogy ez egy sorozat, amelynek következő állomása jövő héten csütörtökön és pénteken lesz, amin már forgathatunk. Az elbocsájtások a Tungsram budapesti gyárában július 19-én indulnak, a kanizsai helyzettel kapcsolatban Kupó Csaba, a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezetének elnöke nemrégiben azt nyilatkozta a Népszavának: a 700 érintett kanizsai dolgozóból augusztusig mindenki sorra kerül.

Ahogy arról mi is írtunk, a kanizsai cégek közül – több más vállalat mellett – a Dynamic Technologies és a Resideo Kft. is számít az ex-tungsramosokra. 

M-B.GY.

(Borítókép: Cseresnyés Péter/Facebook.com)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.