Miháldon is jó hangulatban zajlott a falunap

facebook megosztás

A miháldiak is ünnepeltek szombaton. A környező települések ezen a nyáron már a pandémia előtti gyakorisággal tartják a rendezvényeiket, hiszen nem múlik el úgy hétvége, hogy legalább egy-két faluban ne lenne egy kisebb fesztivál.

Különböző programokkal készültek Miháldon, a szervezést már hetekkel korábban megkezdték, hogy a kicsik és a nagyok egyaránt jól érezzék magukat a családi napon.

– A korábbi években rendeztük a hagyományos falunapokat. Pár éve váltottunk, át is neveztük családi nappá, szélesítettük a programjainkat. A tavalyi évben ünnepeltük a 900 éves évfordulónkat, és az egy válaszút elé állított bennünket. Azt kell mondanom, tudatára ébredtünk annak, hogy ez a település 900 éves, és mekkora felelősséggel jár ez a dolog. Úgy gondoltuk, hogy a hagyományőrzés, az értékteremtés útján haladunk tovább – fogalmazott Gerő Sándor, Miháld polgármestere.

A rendezvény sikerességén idén is sokan fáradoztak, a színpadiak mellett kísérőprogramok és kézműves vásár várta a Miháldra látogatókat.

– Szív kell hozzá, szeretni kell az embereket, szeretni kell az országot. És egy nagyon fontos szempontot tartunk szem előtt Miháld polgármesterével, hogy nem vagyunk hajlandóak tágítani a hagyományainktól, a múltunktól, a történelmünktől, és csak az értéket próbáljuk megőrizni kicsi hazánkban – tudtuk meg Iváncsics Zsolt szervezőtől.

Miháldon – csakúgy, mint az összes hétvégi kistelepülési rendezvényen – éjszakába nyúlóan mulattak a helyiek és a vendégeik.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.