Mindenképpen beviszi a parlament elé a kanizsai hajléktalanszálló ügyét Lőcsei Lajos

A Momentum politikusa szerda délután érkezett Nagykanizsára. Az országgyűlési képviselő egyeztetett Balogh László polgármesterrel, majd több helyi szociális intézmény vezetőjével. Ahogy arról már beszámoltunk, márciusban arról döntött a képviselő-testület, hogy megpróbálja értékesíteni a Citromsziget épületét.

Heves megyében indult korábban az előválasztáson Lőcsei, aki részt vett a Momentum roma programjának kialakításában. Mint mondta, körzetében és a kanizsai szállón is komoly problémát okoz a drog, ami ellen lényegesen szigorúbban és hatékonyabban kellene fellépnie az államnak.

Nem csak a fiatalok életét teszik tönkre, hanem velük együtt a családjukét is. Ez a probléma itt is érződik, és az én választókerületemben, településen is. Ez egy közös probléma, amit közös felelősséggel és akarattal kellene, hogy megoldjunk. Tudom, hogy az elmúlt években ez a probléma egyre inkább kiburjánzik. De tennünk kell ellene. Képviselőtársam, Varga Ferenc ezzel a problémával, a drog és a drogárusítással egy költségmódosító javaslatot nyújtott be a parlament elé. Kíváncsian várjuk, hogy elfogadásra kerül-e – nyilatkozta Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője.

Bár néhány hete Cseresnyés Péter nem ült le tárgyalni az ÉVE képviselőivel, most Lőcsei Lajos és Balogh László mégis egyeztettek. Schauta Marcell, a Momentum helyi politikusa szerint a jövőben törekedni kell arra, hogy minél többen képviseljék a legfontosabb kanizsai ügyeket akár az ellenzéki, akár a kormánypárti oldalról. Ilyen fajsúlyos kérdés az egykori József főherceg laktanya sorsa is.

Nem hiszem, hogy az országos politikának a helyi ügyekbe mélyen bele kellene szólnia. A hajléktalankérdés országos probléma, szerintem minden oldalról támogatható kérdésről van szó. Nagykanizsa fejlődése az elsősorban a mi felelősségünk, illetve a mi szívünk csücske. S most, ha itt körbe nézünk, akkor látjuk, hogy a József főherceg laktanya is a város ügye, amibe pro vagy kontra, de valamilyen döntést meg kell hoznunk –

A márciusi döntés kapcsán Zakó Lászlóval, a VG. Zrt. vezérigazgatójával jártuk körbe az ikonikus épületegyüttest. Ő akkor úgy fogalmazott: a felújítás – a legszerényebb becslések szerint – 8 milliárd forintba kerülne, amit még tovább növelhetnek a folyamatosan emelkedő építőanyagárak.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)