Nagy élmény az Aréna, majd jöhet Spanyolország is

Hagyományosan szervezi már meg a Kanizsa Diákkosárlabda Klub, illetve a Kanizsai Vadmacskák SE szakmai stábja a nyárindító napközis edzőtáborát leányok számára, ugyanakkor a mostani egyediségét például a helyszín is adja.

Június végéig a kanizsai kosaras lányok még nem állnak le, hiszen a nagy hagyományokkal bíró, a bajnokságok zárását, valamint a tanévet követő hetekben még dobják kosárra a kosárlabdát, ugyanakkor az oktatási intézmények helyett ezúttal már a Kanizsa Arénában pattogtattak az ifjú reménységek.


Miként azt a futballistáknál, úgy a kosarasoknál is tudják: aki teniszlabdával tud, annak a technikai képzettsége kosárlabdával is imponáló

Fotó: PL

- Szórólapoztunk természetesen az iskolákban, de egyesületbeli tanítványaink is szép számmal vannak ezúttal is nálunk az évszak ezen szakaszában – fogalmazott Kovács Magdolna, a KDKK utánpótlás-nevelésért felelős szakembere. - Négy korcsoport, vagyis az úgynevezett előkészületi, kenguru, gyermek, valamint serdülő korosztály képviselő vannak ezúttal is nálunk és a hónap végéig kezdünk itt minden nap. A kicsikkel lényegében ilyenkor tudjuk megismertetni a sportág alapjait, míg a nagyobbaknál a technikai képzettségüket igyekszünk csiszolni. Az edzőtábornak vannak egyébként könnyedebb órái is, nos, akkor például a lányokkal kirándultunk a Csónakázó-tóhoz, miként tettük azt például a keddi napunkon.

A fiatalok számára valódi élmény már az impozáns sportcsarnok falai között is edzeni, ráadásul a kosaras programoknak júliustól sem lesz vége, hiszen a nagykanizsai sportolók rangos spanyolországi utánpótlás tornára is hivatalosak.

P.L.