Nem éri meg várni a last minute utakra

facebook megosztás

Akár 30 százalékkal is többe kerülhet, ha valaki nem időben foglalt szállást a nyaralásra. Mint azt Tulezi Anikótól, az egyik helyi utazási iroda tulajdonosától megtudtuk, idén kevesebb lehetőség van last minute utazáson részt venni a jelenlegi piaci helyzet miatt.  

A közvetítő irodák idén kevesebb utazási csomagot vásároltak, és ez hatással van a last minute nyaralásokra is. Az általunk felkeresett szolgáltatónál akad ugyan néhány ilyen jellegű ajánlat, de nem ez a fő jellemző.

– Érdemes előfoglalásban foglalni, akkor nagyon sokan azt mondták, hogy ők majd az utolsó pillanatban. Be is bizonyosodott, hogy igazunk van, mert pillanatnyilag az irodák, a partnereink nagyon kevés kontingenst vettek meg különböző desztinációkra. Ez azt eredményezte, hogy azt a kevés kontingenst már el is adták, tehát garanciális helyen már nagyon kevés van a légitársaságoknál, illetve a repülőgépeken, ezért aztán last minute is kevés lesz az idén – nyilatkozta Tulezi Anikó, a Hello-Travel Utazási Iroda tulajdonosa.

Tulezi Anikó szerint nincs nagy eltérés a célállomásokat tekintve a last minute-el utazók és az utazási költségüket már korábban befizetők között. Mindkét réteg a mediterrán országokat célozza meg.

– A legkeresettebb desztináció nálunk jelenleg is Törökország, oda most beállítottak több új járatot is ez miatt. Most tudunk adni helyeket, ha valaki Törökországba szeretne utazni, de ugyanúgy keresik Görögországot, Horvátországot és az egyéb mediterrán helyszíneket - tette hozzá  Tulezi Anikó, a Hello-Travel Utazási Iroda tulajdonosa.

Tulezi Anikótól megtudtuk, hogy akár 30 százalékkal is többet fizethet egy útért az, aki nem korábban foglalta le, hanem az indulás előtti napokban döntött az utazás mellett.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.