Nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű lett a zalaegerszegi lazacfarm

Friss Facebook-posztjában Hadházy Ákos arra a Zalaegerszegen létesítendő lazacfarmra hívja fel a figyelmet, amely 2021-ben azzal került be a hírekbe, hogy a kormány igen bőkezűen mintegy 3 milliárd forintot biztosított a beruházásnak uniós forrásokból. 

A független képviselő a Magyar Közlöny alapján azt írja, hogy a beruházást a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította.

Hárommilliárd forintból egyébként mindössze 30 munkahely jönne létre – ha egyáltalán megvalósul ez az ötlet –, vagyis minden egyes munkahelyet százmillió forinttal támogatnának meg európai adófizetők– írja.

Magáról az ötletgazdáról is szolgál információval bejegyzésében a képviselő. 

„E mögött a finoman szólva is merész ötlet mögött az a Sagyibo Viktor áll, aki vastagon érintett az egyik legjobban dokumentált magyar korrupciós botrányban: ő volt a Microsoft Magyarország kormányzati üzletágának vezetője, amikor az FBI és az amerikai tőzsdefelügyelet nyomozása alapján magyar politikusokat vesztegeltek meg. Miután a Microsofttól menesztették, Lázár János vette maga mellé miniszteri biztosnak” – írja a zalaegerszegi lazacokban fantáziát látó Sagyibóról Hadházy.

A tervek szerint 2024-re elkészülő zalaegerszegi lazacfarmról itt írtunk»

Forrás: rtl.hu

 (Borítókép: Giuseppe Cacace/AFP és Zalmon.hu)