Nyáry Krisztiánnal találkozhattak a kanizsai olvasók

facebook megosztás

Kedvenc témáiról és alkotási folyamatáról is mesélt az érdeklődőknek Nyáry Krisztián szerda délután a Halis István Városi Könyvtárban. Az elismert író, irodalomtörténész az ünnepi könyvhét programsorozatának részeként érkezett Nagykanizsára.

A mai kor könyvekhez való viszonyáról is mesélt a kanizsaiaknak Nyáry Krisztián. Szerinte az emberek azért olvasnak kevesebbet, mert sokat olvasnak a digitális platformokon és mélyolvasásra, információgyűjtésre már nem marad idejük. Az író szerint ez a folyamat korántsem visszafordíthatatlan.

– Az embernek az őskortól kezdve kétfajta információgyűjtési stratégiája van. Az egyik ez, hogy gyorsan összekapkodni az információkat és hirtelen valamilyen elemzésre jutni, a másik pedig a fókuszált információszerzés és ezt könyvekből tudjuk megtanulni és baj, hogyha ezt elveszítjük. A jó hír az, hogy ezt könnyen vissza lehet szerezni, minden nap 20 percet rá kell szánni arra, hogy olvassunk könyvet a kezünkben, kikapcsolva a digitális kütyüket és akkor karban tudjuk tartani olyan képességeinket, amelyek a mindennapokban nagyon fontosak –   hangsúlyozta Nyáry Krisztián, író.

Bognár Csillától a könyvtár munkatársától megtudtuk, már hosszú ideje nagy igény volt az olvasók részéről, hogy találkozhassanak Nyáry Krisztiánnal. A rendezvény már akár tavaly létrejöhetett volna, ám akkor a világjárvány közbeszólt.

– A tavalyi év folyamán pont alkalmunk is volt rá, hogy Zalaegerszegre látogatott, de akkor bejött a pandémia, és elmaradt ez a látogatás. Azt mondanám, hogy személyes dolog is, de azt vettük észre, ahogy látom a közönségben is, hogy szeretik Nyáry Krisztián könyveit, viszik is, olvassák is, és van egyfajta rajongás is a könyvei iránt is –  tudtuk meg Bognár Csillától, a Halis István Városi Könyvtár KSZR csoportvezetőjétől.

Nyáry Krisztiánnal hosszabb beszélgetést, mai Napi Kanizsa című műsorunkban láthatnak. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)_

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.