Potyogtak a gólok, de maradt az OB I B

facebook megosztás

A vízilabda OB I-es osztályozó második mérkőzését is megnyerte a Kanizsa Vízilabda ellen a Szentesi VK, így nem lett szükség harmadik találkozóra az első osztályú tagság apropóján.

Kanizsa Vízilabda – Metalcom Szentesi VK 14-22 (3-5, 5-6, 2-7, 4-4)

Vízilabda OB I-es osztályozó, második mérkőzés. Nagykanizsa, 150 néző. Vezette: Vogel, Tordai.

Kanizsa: Ajkay-Takács – dr. Illés 3, Klár, Szőke B. 3, Marnitz 4, Márkus, Balaska. Csere: Ambrusz (kapus), Spitz 2, Vlaszák, Vass B. 2, Szávai, Balli, Gál S. Edző: Regős Áron.

Három-kettes szentesi vezetésig a kanizsaiak a találkozó elején még ellenfelük nyomában tudtak szorosan maradni, de még a második negyed elején is volt esélye a hazaiaknak arra, hogy ne szakadjanak le ellenlábasuktól, s az esélye megmaradjon annak, hogy harmadik meccset csikarjanak ki a dél-zalaiak a zsinórban ötödik – évek alatt összejött – osztályozójukon. Az alföldiek 8-4-es előnye után aztán talán már úgy tűnt, a Kanizsa kénytelen elengedni reményeit, ugyanakkor kétszer is visszajöttek még mínusz kettőre. Idővel aztán a Szentes rá tudott még kapcsolni, s az idei vízilabda osztályozó második találkozóját is megnyerte, mellyel maradtak is az OB I-ben.


Regős Áron (háttal) a nehéz helyzet ellenére is végig kitartott együttese mellett, s próbált segíteni játékosainak, igyekezett kellő csapategységet teremteni

Fotó: PL

- Véget ért a szezonunk a 2 osztályzós meccsel, ahol sajnos nem sikerült a feljutás – mondta el az osztályozós párharccal kapcsolatban Regős Áron, a Kanizsa Vízilabda szakvezetője. - Az eddigi évekkel ellentétben más koncepcióval vágtunk bele a munkába, a bajnokságba. Sok fiatal játékos, pár idősebb, rutinosabb játékossal alkották a csapatot. Fiatalos lendületet próbáltam ötvözni a rutinnal.

- Mennyire működött az elképzelés?

Úgy gondolom, hogy a koncepcióváltás jól sikerült annak ellenére, hogy végül maradtunk az OB I B-ben. Az egész szezont tekintve mindössze négy vereségünk volt, ami összességében kifejezetten jó. Két-két vereség a Szentestől, illetve a KSI-től, akik lényegesen többet edzettek nálunk, és hosszabb ideje együtt játszanak. Nálunk a játékosok munka vagy iskola mellett vízilabdáztak, és ezért tiszteletet érdemelnek, mert ennek ellenére beletettek mindent a közös munkába, és megpróbálták a feljutást. Büszke vagyok a csapatra, a játékosokra. Mindezek mellett köszönet illeti elnökünket, Balázs Lászlót, valamint másodedzőnket, Ludányi Kadosát, Farkas László erőnléti edzőnket, ők mindenben támogatták a csapatot. Köszönöm a szurkolóinknak, mindenkinek, akik támogattak minket, szurkoltak nekünk azért, hogy minél jobban szerepeljünk. Sok erőt adtak nekünk ebben az évben.

- Érezzük ugyanakkor, hogy most következnek mást illetően is mondatai...

- Hogyan is fejezzem ki magam, szóval elképzelhető, hogy akadnak, akik ezúttal örülnek, mondhatni kárörvendenek azon, mert nem sikerült öt próbálkozás után sem feljutnia a csapatnak, nos, eléjük azzal állnék, hogy aki meg sem próbál valamit elérni, alkotni, annak nem számít semmilyen formában a véleménye. Ezek az emberek el sem jutottak volna idáig. Bátraké a szerencse, mi megpróbáltunk valamit, az erőviszonyok ellenére, és lehet, hogy nem sikerült, de emelt fővel fejeztük be a szezont. A kibicek meg maradjanak csendben, most örülhetnek, de ettől még szánalmasak maradnak. A jövőt meglátjuk, elkezdtünk felépíteni valami mást, remélhetőleg folytatódni fog a munka, és jövőre megtérül az erőfeszítés, összességében feljut a Kanizsa. Egyébként pedig gratulálok a Szentesnek a bent maradáshoz, a KSI-nek meg a feljutáshoz. A körülmények miatt kijelenthetjük, ez a realitás.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.