Remekül szerepeltek a nagykanizsai sakkozók Zalakaroson

2022. jún. 14.

A Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub két játékosa is dobogón zárt a 41. Zalakaros Sakkfesztivál – Bárczay László Emlékversenyen. A győzelem az utolsó fordulóig kérdéses volt, azt végül a szegedi Péczely Sebastian Zsombor szerezte meg Kántor Gergely és Csonka Balázs előtt.

Pünkösdvasárnaptól kezdve zajlottak a mérkőzések a Karos Korzó rendezvényközpontban. A mezőny kiegyenlítettségét jól mutatja, hogy az utolsó napot megelőzően még négy embernek volt esélye, hogy elnyerje a sikerért járó trófeát. Végül Péczely Sebastian Zsombor végzett az élen, az utolsó fordulókban mutatott kiegyensúlyozott teljesítményének is köszönhetően.

– Már miután megvertem egy indiai srácot, aki elég erős, utána úgy gondoltam, hogy lehetnek esélyek. Utána világossal voltam Kántor Gergely nagymester ellen, azt a játszmát is valahogy túléltem, aztán mondtam, hogy elkezdtem vezetni a versenyt és ezt esetleg végig is lehetne vinni – nyilatkozta Péczely Sebastian Zsombor, a Maróczy Géza Sportegyesület sakkozója.

A szegedi sportoló mögött a Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub két elsőtáblása Kántor Gergely és Csonka Balázs zárt. Előbbi játékosnak a karosi megmérettetés egy felkészülési állomás volt az idei sakkolimpiára. Nádasi Tamás, a nagykanizsai egyesület elnöke elégedetten értékelte a dél-zalai szereplést.

– Kántor Gergely az olimpiai válogatottunknak a tagja, megy Indiába, a 2022-es chennai olimpiára. Nyilván segíti a felkészülését, az is nyilvánvaló, hogy nem ad ki minden újítást, minden elképzelést magából, hiszen tartogatják a játékosok ezeket a „poénokat” ezekre a versenyekre. Volt egy-két bizonytalanság a játékában, de úgy gondolom, hogy ezeket ki fogja küszöbölni, egy rendkívül tehetséges játékosról beszélünk – értékelt Nádasi Tamás, a Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub elnöke.

Az idei versenyen összesen 12 ország 90 sakkozója vett részt. A kimagaslóan játszó junior- és szeniorkorú játékosokat külön is díjazták.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)