Rendhagyó applikációt fejlesztenek a nagykanizsai kampuszon

facebook megosztás

Egy történelmi alapokra felépített turisztikai applikáción dolgoznak a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ munkatársai. A horvát-magyar projektben a Varasd Megyei Turisztikai Szervezet, valamint Csurgó Város Önkormányzata vesz részt. Az együttműködés célja, hogy a fejlesztéssel a két térség vonzóbbá váljon az ide látogatók számára.

A kanizsai intézmény számára különösen érdekes ez a feladat, hiszen a több mint 20 éve jelen lévő informatikai és turisztikai tudásukat kamatoztathatják benne. A turizmusban egyértelműen előtérbe kerültek az IT alapú megoldások, hangsúlyozta Kaszás Nikoletta. A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ igazgatója szerint egyre inkább szükség van arra, hogy interaktív tartalmakkal jelenjenek meg a turizmusban, és a szolgáltatók is használják ezeket az eszközöket.

–  Ebben a projektben ezt a turisztikai tudást ötvöztük az informatikai tudásunkkal, és a kollégáink ilyen típusú, IT alapú megoldásokat támogató megoldásokat fejlesztettek, amivel a turisztikai attrakciók valóban még vonzóbbá tudnak válni. Ez magába foglal egy alkalmazást, egy applikációt, illetve ezen belül a kiterjesztett valóság segítségével különböző játékokat fejlesztenek – mondta el Kaszás Nikoletta az intézmény igazgatója

Ezen a projekten az egyetem számos mérnöke dolgozik.

– Az egész alkalmazásban kiterjesztett valóságot alkalmazó játékok lesznek megvalósítva, illetve már vannak is megvalósítva, amely köré II. Andrást beszéltük meg és egyeztettük le a kollégákkal. A közös uralkodó fogja számunkra adni a feladatokat, hogy látogassuk meg az adott helyszínt, és az ott található játékot teljesítsük. Ezek tematikailag például lovagi torna, vagy ilyen kis egyszerű puzzle játékok. Hogy a gyerekek számára könnyedén és élvezhetően játszhatóak legyenek – árulta el Anga Gergely Máté tanszéki mérnök.

Az applikáció kivezetését egy nagyobb rendezvénnyel összekötve, a partnerek részvételével tervezik, a jelenlegi állás szerint a nyár végén.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.