Részeg nő okozott hármas karambolt Zalacsánynál

A rendőrök a 46 éves zalaegerszegi nőt súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban elkövetett bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Egy 46 éves zalaegerszegi nő közlekedett 2021. december 19-én 17 óra 10 perckor a 76-os számú főúton egy személygépkocsival Zalaegerszeg irányából. Amikor a 30-as kilométerszelvénynél, Zalacsánynál egy jobbra ívelő útkanyarulathoz ért, áttért a szemközti forgalmi sávba majd onnét jobbra manőverezése során a bal oldali forgalmi sáv közepén a járműve elejével nekiütközött a neki szemből érkező, szabályosan közlekedő 75 éves zalaegerszegi férfi által vezetett személygépjárműnek.

Az ütközés erejétől az okozó gépjármű a menetiránya szerinti jobb oldali sávba sodródott, és ott megállt, míg az utóbbi autó a bal oldali forgalmi sávban keresztbe fordulva állt meg, és a mögötte érkező, Zalaegerszeg irányába szabályosan közlekedő 31 éves zalaegerszegi férfi által vezetett gépjárműnek ütközött.

A balesetben mindhárom gépjárművezető könnyebben, míg az egyik autó utasa, egy 53 éves zalaegerszegi nő pedig súlyosan sérült meg.

A rendőrök a 46 éves zalaegerszegi nőt súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban elkövetett bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek – közölte a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép és fotó: police.hu)