Sormáson jártak a táborozó kiskukták

facebook megosztás

Burgonyaprósza, szójás csirkecsíkok, ostoros kalács és aranygaluska – csak néhány olyan étel, amelyek elkészítését elsajátíthatták a gyerekek a napokban a Raffi Konyhafőnök táborában. A negyedik alkalommal meghirdetett egyhetes programon a Thúry György Technikum tankonyháján ragadnak kést és fakanalat a táborozók, de külső helyszínekre is ellátogatnak. Kedden például egy sormási ökogazdaságnál jártak a fiatalok.

A Raffi Konyafőnök Junior tábor részeként egy főző és egy cukrász kurzus is indult. A gyermekek minden nap más alapanyagokkal és más ételekkel ismerkednek meg a Thúry-technikum szakoktatóinak segítségével. A konyhai programot délutánonként üzemlátogatásokkal színesítik, így többek között éttermekbe is ellátogatnak a táborozók. Kedden az István Parkhotelnél a hozzávalók mellett az állatok is nagy sikert arattak.

– Azt szerettük volna a gyermekeknek bemutatni, hogy hogyan működik az alapanyagok előállítása, mi az, hogy biogazdálkodás, mi az, hogy hormon és vegyszer nélküli hústermékek és zöldségek – mondta el stábunknak Nagy-Péterfi Rita szervező.

A táborban voltak évről évre visszatérő kiskukták, akik otthon is hasznosítják gasztronómiai tudásukat.

– Egy nagyon jó időtöltés, ha a családdal főzünk, akkor az is összehozza a családot.  - Mik a kedvenc ételeid? Mit szoktál otthon főzni? – Igazából annyira főzni nem szoktam, inkább nyáron sütiket sütök, gesztenyéset, meggyest – nyilatkozta Tálosi Dóra, a Raffi Konyhafőnök tábor résztvevője.

Az ügyeskedő lányok mellett a táborban a fiúk is megcsillogtatják a főzéshez kapcsolódó remek ízérzéküket, többen közülük rendszeres segítői a családi főzéseknek.

– Anya is nagyon imád főzni, sokat szoktam nézni ilyen főzős műsorokat, szeretek főzni is meg enni is – árulta el Mátrai Levente, táborozó.

Az ifjú szakácsok a munka végeztével természetesen el is fogyasztják, amit megfőztek.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.