Tíz város dalköre lépett fel a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban

facebook megosztás

18. alkalommal rendezték meg a dunántúli Vasutas Nyugdíjas Klubok Kulturális és Baráti Találkozóját. Ahogy Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház vezetője fogalmazott: ez volt az intézmény egyik legfontosabb eseménye az évben.

Dalkörök, nótakörök csoportjai érkeztek pénteken Kanizsára. A csaknem két évtizedes múlt jól fémjelzi a rendezvény létjogosultságát.

– Hihetetlen nagy hagyománya van ennek a rendezvénynek, és kiemelném a fontosságát. Hiszen ezzel a rendezvénnyel készülünk, ez az előzménye az országos vasutas júliális programoknak. Ez a program minden évben július második hétvégéjén kerül megrendezésre. És nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az egyik helyszín megszervezését immár évtizedek óta a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház csapata szervezheti –mondta el Kámánné Szép Terézia, a  VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

Egy-egy ilyen eseménynek – legyen az helyi vagy regionális, akár országos – hatalmas jelentősége van a vasutas nyugdíjasok életében – mondta el a Híradónak Molnár Géza, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke.

– Amikor az ember abbahagyja az aktív munkát, akkor hirtelen rászakad vagy legalábbis úgy gondolja, rászakad a nagy élet. Hogy annyi szabadidőm lesz, nem is tudok vele mit kezdeni. Igen ám, csak ez pár hónap alatt lecseng, és rájön arra, hogy hoppá. Nekem kell valami. Nekem kell a társaság, kell a baráti társaság, kell az ismerősökkel találkoznom, és ez a legfontosabb talán. Hogy újból életcéljuk lesz, és úgy gondolják, most kiteljesedik – fejtette ki véleményét Molnár Géza, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke. 

Az idei találkozóra 10 városból érkeztek a fellépők. A helyiek mellett például Budapest, Celldömölk, Tapolca, Pécs, és Dunakeszi képviseltette magát a programon.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.