Történelmi quad- és a motocross versenyt rendeztek a hétvégén Nagykanizsán

facebook megosztás

 Ez volt az első alkalom, hogy a két szakág egyszerre mérettette meg magát a dél-zalai létesítményben. Ennek megfelelően népes mezőny gyűlt össze a város határában, a hazaiak mellett Horvátországból Bulgáriából és Szlovéniából is érkeztek versenyzők.

A motocross futamok meghívásos, baráti versenyként zajlottak, míg a quados versenyt egy horvát-magyar, többfordulós bajnokság részeként rendezték meg. Délelőtt a pályával ismerkedtek a résztvevők, a futamok kora délután rajtoltak.

– Most már két hete dolgozunk a pályán, az időjárás rendesen megtréfált bennünket, mert nagyon nagy eső volt szerda éjszaka. Nagyon eláztatta a pályát, szivattyúzni kellett a nyomvonaláról a vizet. A mai napra meg annyira kiszáradt, hogy öntöznünk kellett. Traktorral, markológépekkel kellett dolgozni, hogy elkészüljön az a verseny – nyilatkozta Bolla Ferenc, a Kanizsa Motocross Sportegyesület elnöke.

A pilóták mindegyike nagy reményekkel állt a rajtvonalhoz, a népes mezőny ellenére is sokan kitűzték maguk elé a dobogós helyek egyikét.

– A legfontosabb a motocrossban talán az erőnlét. Technikainak technikai sport, de talán nem erre van a legjobban kihegyezve ilyen szinten még. Világbajnokságon persze más a leányzó fekvése, itt az erőnlét a fontos. Ki mennyire bírja a futamokat végig, illetve a tapasztalat, s ki milyen ügyes természetesen – árulta el Hóbor Zoltán, a kanizsai egyesület versenyzője,

10 éve nem volt az országban quadcross verseny, így rendkívül hálásak vagyunk az itteni szervezőknek és az őket támogatóknak – hangsúlyozta Varga Norbert, a Magyar Amatőr Quad&Side Egyesület elnöke.

– Lehetőséget kaptunk most egy olyan eseményre, ha lehet így mondani, hogy Európa krémje itt van. Kanizsán nem kell bemutatni Szabó Balázst, Paulin Marcikát és Németh Zsombit, akik az elmúlt években már bizonyítottak. Amellett, hogy ők kijöttek és képviseltetik magukat, meghívták rengeteg régi barátunkat, versenyzőtársunkat – mondta el Varga Norbert, a Magyar Amatőr Quad&Side Egyesület elnöke.

A hangulatra nem volt panasz ezen a hétvégén a kanizsai pályán, a versenyzők pedig adrenalinnal töltve várták, hogy bizonyíthassanak.

– 10 év után ez az első verseny, és Nagykanizsán létrejöhetett. Négy fővel képviseljük Nagykanizsát. A legkisebb 9 éves Marci, van egy 14 éves Zsomborunk, jómagam, aki quad és Hóbor Zoltán motocrossban. Nagy reményeket fűzünk hozzá, hogy hazai pályán sikereket tudjunk elérni – fogalmazott Szabó Balázs pilóta.

A sportág egyre népszerűbb, amit az is jelez, hogy egyre több fiatal csatlakozik hozzánk – tette hozzá Szabó Balázs. A nap végén 8 kategóriában díjazták a versenyzőket, a rendezvény nívóját pedig jól fémjelzi, hogy a szervezéshez a Magyar Motorsport Szövetség az elsők között gratulált.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.