Visszaszorulóban a benzinturizmus Letenyén

facebook megosztás

Sokkal kevesebb külföldi jár Letenyére tankolni a kormány múlt héten bevezetett intézkedési óta. Mint ismert: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy május 27-től csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot. Farkas Szilárd, Letenye polgármestere elmondta, hogy jelentős javulás tapasztalható az elmúlt napokban a határmenti település benzinkútján.

Letenyén korábban órákig kellett várni a tankolásra, március közepén Híradónk is beszámolt arról, hogy számos külföldi állampolgár jött át a városba, ezzel kellemetlenséget okozva a helyieknek.  Farkas Szilárdtól megtudtuk, hogy még a szabályozás bevezetése előtt is tucatjával érkeztek Horvátországból a letenyei töltőállomáshoz.

– Horvátországban is értesültek a jogszabályokról, hiszen nagyon gyorsan hatályba léptek az üzemanyagvételezéssel kapcsolatos kormányzati, központi intézkedések. Valóban az azt megelőző kettő napban tumultus volt a benzinkúton, sokat kellett várni. Elmondható az is, saját magam is meggyőződtem róla, hogy a helyszínen, mind Nagykanizsa irányából, mind Letenye belvárosának irányából állt a sor a bekanyarodó sávban, tehát kettő-kettő és fél órát kellett valóban várni –  mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

Stábunk kamerán kívül több letenyei lakossal is beszélt, ők úgy vélték, hogy meglátszik a szabályozás hatása, de még mindig érkeznek külföldiek a benzinkúthoz tankolni. Az utóbbi napokban olyan hírek láttak napvilágot, hogy sokan megpróbálják kicselezni a jogszabályt, ám Farkas Szilárdtól megtudtuk, hogy a trükkök sem segítenek abban, hogy egy nem magyar jármű tulajdonosa olcsóbban tankoljon.

 – Ha külföldi rendszámú gépjármű érkezik, mondjuk Horvátországból, és ő kannában tankol. Maximálisan 20 litert lehet most kannában vételezni, köteles akkor is bemutatni a forgalmiját az autójának, függetlenül attól, hogy ő nem üzemanyagtartályba tankolt –  tette hozzá Farkas Szilárd.

A hatósági üzemanyagár nem vonatkozik azokra a magyar állampolgárokra, akik külföldi rendszámú autóval rendelkeznek, mivel a tankolás során az autók forgalmi engedélyét veszik figyelembe. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.