A Csónakázó-tónál ünnepelték a Semmelweis-napot a Kanizsai Dorottya Kórház munkatársai

facebook megosztás

A jó hangulatú eseményen elismerték az előző év kimagaslóan teljesítő kórházi dolgozóit, de kórházi szépségkirálynőt is választottak, valamint főzőversenyt is rendeztek.

A program egyszerre szólt a pihenésről és a köszönetnyilvánításról a kórházi dolgozók és családtagjaik számára. A felnőtteket és gyerekeket változatos programokkal várták a szervezők.

– Ez egy komplex nap és azt gondolom, hogy kezd a május elsejei hangulathoz hasonlítani ez a rendezvény. Ahogy halljuk, jól érzik magukat a munkatársaink és pont ez a cél, hogy legyen egy ilyen nap az évben, amikor kiengedjük a gőzt. Ezen a napon hivatalos műsor is van, hivatalosan köszönetet mondunk a dolgozóknak illetve itt adjuk át minden évben a főorvosi dícséreteket illetve a főorvosi és az adjunktusi kinevezéseket – nyilatkozta Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója. 

Az idei évben összesen 39 dolgozó kapott kiváló minősítést, valamint öt orvost léptettek elő. Balogh László, Nagykanizsa polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy az egészségügyben való munkához a legmagasabb fokú hivatástudatra és önzetlenségre van szükség, és így a város köszönettel tartozik a kórház dolgozóinak.

– Azt gondolom tanárként és köztisztviselőként is, hogy hivatástudatosak vagyunk, de ha valamelyik pálya az, akkor talán az önöké méginkább, különösen az ilyen, mostani nehéz időkben. Sok minden összehajol ezen nap kapcsán, olyan jó lenne, ha ez a nap lehetne a köszönet napja, jómagam egy város nevében jöttem és fogadják ezt a köszönetet jószívvel – hangsúlyozta beszédében Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. 

Idén is átadták a Semmelweis-emlékérmet, amelyet Székely István sebész-főorvos vehetett át Brünner Szilvesztertől.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.