A héten tartják az Ifjú Állatvédők Napközis Táborát

facebook megosztás

Az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület programjára idén 18 fiatal jelentkezett. A nagy hagyományokkal rendelkező táborban ezúttal is az ebekkel való helyes bánásmód kapta a főszerepet.

A természet -, környezet – és állatvédelem volt kezdetektől a középpontban a menhely által szervezett állatvédő táborban. A felnőttek sokszor alapdolgokkal sincsenek tisztában, így fontos, hogy már a gyermekeket megtanítsák az állatokkal való helyes bánásmódra, arra hogyan legyenek jó gazdák- vélik a táborszervezők. A gyermekek a tábor alatt aktívan vesznek részt a nagykanizsai állatotthon életében, s foglalkoznak egy kiválasztott kutyával.

– Azért jelentkeztem, mert szerintem ezeknek a kutyáknak fontos a szeretet és élvezzék, hogy el vannak kényeztetve – mondta el Nagy Nóra.

A legtöbb táborozónak otthon van kutyája. Linettéknél például hat is, de mellettük szerette volna megismerni a menhelyi állatokat.

 – A táborban jól érzem magamat, minden nap ki szoktunk ide jönni, eltöltünk pár órát, a kutyusokkal foglalkozunk, körbe megyünk minden nap tanulunk valami újdonságot – fogalmazott Fritz Linett.

Vannak első, illetve visszatérő táborozók, a táborban eltöltött pár nap alatt pedig sokat tanulhat a gyermek és a kutya is.

– Igazából sok mindent megtanulnak a gyermekek úgy átlagosan, azt próbálják rávetíteni a kutyára és otthon talán majd az övékre. A kutyák valamilyen szinten alapképzettek, hiszen a menhelyről is viszik őket sétálni. De itt most többet foglalkoznak velük, a kutya pedig nagyon gyorsan alkalmazkodik, nagyon megszeretik egymást egy-két nap alatt szinte összeszoknak. Látszik, hogy örül, amikor az ő kis gazdáját meglátja és szót fogad neki – nyilatkozta Varga Károlyné, az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke.

A csoportos foglalkozásoknak a Sétakert ad otthont, ahol a vezényszavak gyakorlása mellett sétáltatásra, közös játékra is mód van.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.