A jóga egyszerre fejti ki pozitív hatását a testre és a szellemre

facebook megosztás

Jóga-programsorozatot tart Titz Márta a Csónakázó-tónál, a kilátó előtt található területen a hét minden napján, egészen szombatig. Az alkalmak során a résztvevők megismerkedhetnek az indiai kultúrával, valamint az ország konyhájából is ízelítőt kaphatnak.

A programot szervező Titz Mártára óriási hatással volt az indiai kultúra, amelynek alapjait minél több emberhez igyekszik eljuttatni, egyúttal ezzel is tisztelegni szeretne elhunyt párja, Raman Meenakshi Sundaram emléke előtt. Úgy véli, hogy a jóga varázsa abban rejlik, hogy egyszerre fejti ki hatását a testre és a szellemre.

– Inspirálni szeretném azokat a kedves kanizsai polgárokat, akik szeretik a jógát, akik szeretik az egészséges életmódot. Ebben a jóga gyakorlatsorozatban minden egyes izmot meg tudunk mozgatni, ez nagyon jó hatással van a tudatunkra, felemeli a lelkünket, a szellemiségünket és jól inspiráljuk vele egymást a helyes életmódra – árulta el Titz Márta.

A jóga mellett szerepet kap az úgynevezett védikus életmód megismertetése is, szertartások, gasztronómia és művészetek formájában.

– Nem vallási szertartások, ugyanakkor az istenkereső embernek megalapozza a napját és az életét. Mi szeretjük ezeket, mert minden, ami szépség, az Istennel egybekapcsol bennünket. Vagy mondhatjuk nem Istennek, mondhatjuk természeti törvényeknek, mondhatjuk univerzális energiáknak, de a lényeg az, hogy finomra hangolódunk – tette hozzá Titz Márta.

Titz Márta úgy nyilatkozott, hogy a programmal az a célja, hogy minél közelebb hozzon egy viszonylag ismeretlen kultúrát a magyar emberekhez.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.