A kanizsai Wilheim Dávid alkotása lett az év fagylaltja mindenmentes kategóriában

2022. júl. 14.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által idén is meghirdetett megmérettetésen a fiatal szakember a szilvás fekete teával nyerte el a zsűri tetszését, melyet a napokban már Kanizsán is megkóstolhatnak.

A szakmai szervezet idén 25. éve rendezte meg megmérettetését. A régiós versenyen továbbjutók kedden a fővárosi döntőben mérték össze fagylaltjaikat az ítészek előtt. A mentes kategóriában hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltokkal nevezhettek a versenyzők.

– Minden évben megfogadom, hogy nem megyek többet versenyezni, de minden évben ott vagyok a versenyen, mert a verseny igazából inspirál. Ezt a fagylaltot is igazából egy sütemény inspirálta Menyhárt Attila készítette, egy fekete teás szilvás sütemény volt, amelyben még volt dió is. Azt én ugye kihagytam, mert ez egy cukormentes kategória, a diót pedig csak karamellizálva tudtam volna elképzelni bele. S hogy mivel jár ez? Ez szakmailag egy nagyon nagy elismerés számomra és nagyon büszkévé tesz, hogy az én fagylaltomat választották cukormentes kategóriában Magyarországon az év fagyijának – nyilatkozta Wilheim Dávid cukrász.

A nyár derekán nem is kérdés, hogy nagyon sokan keresik a fagylaltot. Manapság egyre többen fogyasztják a vegán és cukormentes édességeket, de az erőteljes ízek mellett visszatérnek a hagyományos, alapízek is - véli a cukrász.

– Én nagyon fagylaltos vagyok, nagyon szeretem a fagylaltot, a hagyományosat, a citrom, csokoládé, málna. Tulajdonképpen mindenevő vagyok, mindegyiket nagyon szeretem. Ilyen melegben meg kimondottan jól esik. Szinte nincs olyan nap, hogy ne jönnék el fagylaltot enni – fogalmazott Belső Sándorné.

Az Év Fagylaltja verseny célja is a hagyományos jó minőségű kézműves fagylatok népszerűsítése. Ezévben a meghirdetett négy kategóriában 74 fagylalttal neveztek a cukrászok. Wilheim Dávid szilvás fekete tea fagylaltja végül a 8 döntős mentes édesség között nyerte el az Év Fagylaltja elismerést.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)