A koncentráció és a regenerálódás elegyét is tanítva

A Kanizsai Vadmacskák SE U16-os leány kadet kosárlabda-csapata, valamint a Kanizsa DKK serdülő és gyermek vegyes együttese a spanyolországi Lloret de Marban a rangos, tizenhét nemzet képviselőit felvonultató utánpótlás tornán szerepelhetett.

A nagykanizsai ifjú kosaras hölgyek közül a KVSE U16-os együttese például a lejátszott hat mérkőzéséből ötöt megnyert, a döntőben mindössze négy ponttal maradva alul lett második, míg a KDKK a saját mezőnyében a harmadik helyen zárt.

XXVIII. Lloret de Mar-i Női Kosárlabda Nemzetközi Torna (Spanyolország), nagykanizsai eredmények. A KDKK (2009-2010-esek) szereplése: Campus Oriola A (spanyol) - Kanizsa DKK 58–42. Kanizsai dobók: Klinger 18, Huszti 12, Perkó 10, Radák 2. Nice Basket Assotiation Quest (francia) - KDKK 54–55. Kd: Klinger 30, Huszti 15, Perkó 6, Radák 4. KDKK – French Catalans (spanyol) 33–91. Kd: Huszti 13, Perkó 11, Klinger 9. Kanizsa DKK – Nice BAQ 40–52. Kd: Huszti 19, Perkó 14, Radák 5, Zakócs 2.

A Kanizsai Vadmacskák SE U16-os csapatának szereplése: Nice BAQ (francia) – Kanizsai Vadmacskák SE U16 18–75. Kd: Rezsek 32, Szilágyi 17, Garai 12, Kiss-Szabó 6, Németh 6, Beke 2. Bernex Basket (svájci) – KVSE 36-77. Kd: Rezsek 28, Kiss-Szabó 14, Szilágyi 13, Garai 8, Beke 7, Németh 5, Szunyogh 2. Grindavik A (izlandi) – KVSE 31-57 Kd: Rezsek 20, Németh 12, Kiss-Szabó 10, Szilágyi 9, Garai 6. KVSE – Njardvik (izlandi) 82-19. Kd: Németh 30, Rezsek 22, Szilágyi 10, Garai 9, Kiss-Szabó 6, Beke 5. Grindavik B (izlandi) – KVSE 32–71. Kd: Rezsek 20, Németh 14, Kiss-Szabó 12, Garai 11, Szilágyi 10, Beke 4. Döntő: KVSE – Grindavik A 38–42. Kd: Rezsek 11, Kiss-Szabó 7, Garai 6, Szilágyi 6, Németh 6, Beke 2.


A Kanizsai Vadmacskák női kadet kosárlabda együttese szereplésével a spanyoloknál is kitett magáért

- Két korosztályos utánpótlás csapatunkkal a mérkőzéseket Barcelonában és Lloret de Mar városában játszottuk – fogalmaztak a nagykanizsai stáb részéről Gábor Erzsébet és Kovács Magdolna. – Az első versenynapok mellett a szünnapunkat kihasználva kirándulást is szervezhettünk Barcelonába, nyugodtan mondhatom, óriási élményt szervezve a növendékeknek. Lényegében a város valamennyi nevezetességét megnézhettük, melyből a sportos vonalat sem hagyhattuk ki, így az FC Barcelona futballcsapatának otthonába, a Camp Nou stadionjába is eljutottunk. A folytatódó tornán jöhettek aztán a helyosztók, melyek keretében a Vadmacskák az előkelő második helyezést érte el, a KDKK fiataljai harmadikok lettek.

A beszámolóból megtudhattuk, még a rangos torna programja után sem volt vége az élményeknek, a Földközi tenger partján található Monacóban a lányok megcsodálhatták Monte–Carlo operáját, a kaszinót, a luxus-szállodákat és a Formula-1-es pálya nyomvonalát is. Következhetett néhány száz kilométerrel keletebbre Velencébe, például annak Szent Márk terével, székesegyházával, harangtornyával, vagy éppen a Dózse-palota, egyben vaporettói utazással.

- Csapataink számára a tornán lejátszott 5-6 mérkőzés szakmailag hasznosnak bizonyult – szakmáztak kicsit a spanyol napokról a kanizsai szakvezetők. - Megismerkedhettünk más országok kosárlabda-kultúrájával, játékosaink és stábunk pedig nemzetközi tapasztalatokat is szereztek. Úgy véljük, a kosárlabda mellett kosárlabdázóinknak a kikapcsolódásra is szükségük volt, így teremtve meg a kellő összhangot a sport nagy intenzitású koncentrációja, valamint a mentális, pszichés regenerálódása között.

P.L.