Átadta a szezon legjobbjainak járó elismeréseket a Zala Megyei Asztalitenisz Szövetség

A Kanizsa Sörgyár SE több sportolóját is elismerték, valamint a nagykanizsai egyesület Extraligában szereplő női gárdája nyerte el az év csapata címet.

A legfiatalabbaktól kezdve egészen a felnőttekig minden korosztályt díjaztak a Vasemberház tükörtermében tartott ünnepségen. Jakabfi Imre, a megyei szövetség elnöke úgy véli, hogy a Covid-időszakot követően eredményes szezont zárt a sportág Zalában, és minden esély megvan arra, hogy ezeket az eredményeket megismételjék a játékosok a 2022-2023-as kiírásban.

– Nagyon sok sikert értünk el, annak ellenére, hogy elég nehéz év volt, hiszen a Covid miatt nem volt teljes az év. Úgy gondolom, hogy a rendezvényeink és versenyeink nagy részét meg tudtuk tartani és nagyon sok szép eredményt értek el a Zala megyeiek, úgyhogy nagyon pozitívra értékelem –nyilatkozta Jakabfi Imre, a Zala Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke.

Orbán Flóra nagyszerű éven van túl, így két korosztályban is elismerést kapott. A Kanizsai Sörgyár tehetsége az elmúlt évben az NB I-ben és az Extraligában is asztalhoz állt. A 16 éves játékos célja a következő szezonra, hogy korosztályos szinten hasonló eredményeket érjen el, valamint a legerősebbnek számító felnőtt bajnokságban is egyre inkább letegye a névjegyét.

– Az elmúlt évem volt a legjobb talán, mert NB I-ben másodikak lettünk és játszottam párszor Extraligát is. Ott még nem voltam annyira eredményes, de jövőre ott fogok játszani és nagyon remélem, hogy többet fogok nyerni –mondta el Orbán Flóra, a Kanizsa Sörgyár SE játékosa. 

Az év férfi és női játékosa is a kanizsai egyesületet erősíti Végh Zsuzsanna és Biehercz Tamás személyében, akárcsak az év para-asztaliteniszezőjének megválasztott olimpikon, Zborai Gyula.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)