Átadták a Zöldtábor megújult főépületét és a pumpapályát a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

A horvát-magyar turisztikai attrakciófejlesztés összköltsége 486 millió forint volt, ebből a nagykanizsai projektre 154 millió jutott. A szombati avatás után kerékpáros családi napot tartottak a szervezők.

A projekt zárórendezvénye egy konferenciával indult szombaton, ahol bemutatták a már megvalósult fejlesztéseket. Mint azt Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta: a kerékpáros fejlesztés részeként egy jó pár évtizede esedékes felújítást pótoltak.

– Kerékpáros szolgáltatásokat telepítettünk ide a projekt keretében. Teljes egészében megújulhatott ez az épület, de megtartja az eredeti funkcióját is. Tehát a nyári időszakban, az őszi-tavaszi időszakban fogadja az általános iskolás gyerekeket, erdei táborozás, illetve nyári táborozás céljára is, de a kerékpáros funkciókkal az itt kerékpározó csapatoknak, illetve az ide érkező kerékpáros turistáknak is otthont tud adni – fogalmazott Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Horvát részről két szervezet vett részt a projektben, Strigova önkormányzata, valamint az ottani turisztikai hivatal. Az együttműködés a felek részéről zökkenőmentes volt. A horvát partnernél egy kilátó épült, valamint egy turisztikai-informatikai központ létesült a programnak köszönhetően.

– Ezek a pályázatok – főleg az Interregben – nagyon sokoldalúak és nagyon jó az együttműködés. Főképpen azért, mert mindkét félnél a sport, a biciklizés, a vízi turizmus területén megvalósíthatók a fejlesztések. Tehát mindkét régióban közös a cél – emelte ki Ana Kraj, Muraköz megye fejlesztési közintézményének igazgatóhelyettese.

A záró konferencián Nagykanizsa polgármestere az 1000 éves horvát-magyar együttműködést méltatta, Gondi Zoltán tanácsnok pedig a projektnek köszönhetően megépült pumpapálya előnyeit hangsúlyozta. Az eseményen az is elhangzott: a kormány 110 másik, ehhez hasonló programot támogatott. A pumpapálya és a látogatóközpont átadását családi kerékpáros nap kísérte.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.