Átvette megbízólevelét Zalakaros új önkormányzati képviselője, Czirákiné Pakulár Judit

A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője Végh Andor helyére került be a testületbe, hiszen az eredetileg negyedik helyen bejutó Véghet nemrégiben kinevezték a helyi fürdő vezérigazgatójának, így lemondott a mandátumáról. Czirákiné 2002-től vesz részt a helyi politikai életben, két cikluson keresztül az alpolgármesteri tisztet is betöltötte.

A fürdőváros képviselő-testülete ma soron kívüli ülésezett. Az első napirendi pont volt az új képviselő beiktatása. A 2019-es önkormányzati választáson a függetlenként induló Czirákiné kapta a legtöbb szavazatot – szám szerint 341-et – azon potentátok közül, akik nem kerültek be a hatfős testületbe, így a törvényi előírás szerint ő vehette át a Fidesz-KDNP jelöltjeként 372 voksot kapó Végh Andor helyét.

– Ezúton is köszönöm annak a 341 szavazónak, aki 2019-ben rám szavazott. Ők tényleg rám szavaztak, nekem nem volt plecsni a nevem mellett. S tudom, hogy ők bíznak bennem, és várták ezt. Azt tudom felkínálni, amit eddig is, az elmúlt 20 évben, hogy hozzám bátran lehet jönni, a telefonszámom nyilvános, ha valakinek gondja van, megkereshet, s igyekszem képviselni a dolgaikat – fogalmazott Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros önkormányzati képviselője.

A váltás után a zalakarosi testületben két kormánypárti, valamint négy független képviselő szerepel.  

– Alapvetően egy kompromisszumkész, kompromisszumkereső ember vagyok. S ezen túl pedig megoldáskereső is. Én azt gondolom, hogy együtt fogunk tudni dolgozni. Nyilván lesznek olyan kérdések, amikben nem értünk egyet, elképzelhetőnek tartom, hogy komoly viták is lesznek, de ez hozzátartozik a képviselői munkához. S majd demokratikus alapon megszületnek a döntések – tette hozzá Czirákiné Pakulár Judit.

Érdekesség, hogy Cziráki László, Czirákiné Pakulár Judit férje 2018. január elsejétől 2020. április 7-ig vezette a Zalakarosi Fürdőt, majd az ő helyét vette át Podlovics Péter. Podlovics 2022 áprilisáig volt az intézmény élén, majd jött az újabb váltás, és lett – rövid átmeneti időszak után – Végh Andor a fürdő első embere. 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)