Életmentő injekció elhelyezését javasolja az óvodákban és iskolákban Károlyi Attila

facebook megosztás

Adrenalin hatóanyagot tartalmazó injekció elhelyezését javasolja a helyi óvodákban és általános iskolákban Károlyi Attila. Az ÉVE önkormányzati képviselője szerint fontos ügyről van szó, mert allergiás reakció esetén a pedagógusok is el tudják látni a gyermekeket ezeknek az injekcióknak a segítségével.

Egyre több város óvodáit és iskoláit szerelik fel az Epipen és az Epipen Junior nevű injekciókkal. Az adrenalinadagoló, egyszerhasználatos toll anafilaxiás sokk, vagyis súlyos allergiás reakció esetén használható. Néhány hónnappal ezelőtt egy ilyen készítménnyel mentették meg egy újpesti óvodás életét.

– Azokat a kicsiket védi majd, akikről tulajdonképpen nem is tudjuk, hogy allergiás valamilyen darázscsípésre, vagy pedig valamilyen olyan vegyianyagra allergiás, amit nem tudunk. Vagy tudjuk, de mégis megkapja, például a mogyoróra allergiás és egy torta elfogyasztása után érkezik a roham. Ilyenkor létfontosságú, hogy azonnal beadják ezt az injekciót – nyilatkozta Károlyi Attila, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Károlyi Attila még a májusi közgyűlésen javasolta, hogy a nagykanizsai köznevelési intézményeket el kell látni ilyen injekciókkal. Akkor azt a választ kapta Balogh László polgármestertől, hogy egy fontos ügyről van szó, de a város nem tudja kifizetni a készítmények árát. Az ÉVE képviselője azt reméli, hogy amikor a szeptemberi közgyűlésen szavazásra bocsájtja javaslatát, egységesen mellé állnak a döntéshozók.

– Ha nem lesz rá pénz, akkor én saját pénzemből fogom előteremteni. De szerintem a közgyűlés bölcs lesz ebben a kérdésben és előteremti ezt a pénzösszeget. Másrészt pedig az a jellemző a nagykanizsai közgyűlésre, hogy olyan kérdésekben, amelyek a városnak egyértelműen fontosak, vagy a városban élő embereknek, együtt szavazunk – tette hozzá Károlyi Attila, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Károlyi Attila Híradónknak elárulta, hogy amennyiben az iskolákat és óvodákat felszerelik injekciókkal, a pedagógusoknak tanfolyamon kell majd részt venniük, ahol a készítmény használatát sajátítják el.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.