Évszázados hagyománya van a Bacónak-hegyi búcsúnak

facebook megosztás

A Nagyrécse közelében fekvő kápolnában vasárnap Magdolna-napi szentmisét tartottak, majd az érdeklődők két koncerten is részt vehettek.

A Magdolna-napi búcsúnak immáron évszázados hagyománya van a Bacónak-hegyen. Kiefer Károly, Nagyrécse alpolgármestere szerint örömteli, hogy nemcsak ez a hagyomány maradt fenn, hanem az is, hogy minden évben nívós programokat csatolnak a búcsúhoz.

– Ez a kápolna valamikor, állítólag az 1700-as években épült, azóta minden évben megtartották a búcsút, a Magdolna-napi búcsút. Volt egy kis szünet, az előző érában nem volt ez ennyire népszerű, de amióta vannak olyan szervezők, mint Magdolna, aki kezébe vette az ügyet és megszervezte a közalapítványt azóta rendszeresen, tartalommal megtöltött program van itt a hegyen – nyilatkozta Kiefer Károly, Nagyrécse alpolgármestere.

A szervezés a Bacónak-hegyért Alapítvány feladata volt. Fábián Lászlóné alapítványi elnök stábunknak elárulta, hogy folyamatosan keresik azokat a fellépőket, akik hangversenyt adhatnak a program során.

– 2009 óta működünk és azóta szervezzük itt a közösségi életet. Akkor indítottuk el a Magdolna-napi búcsúnak a felelevenítését és azóta minden évben megtartjuk a Bacónak-hegyiekkel és az ide jövő vendégekkel. Utána minden évben van egy kis hangverseny az ország minden részéről látogatnak bennünket, illetve hívjuk az előadókat – mondta el Fábián Lászlóné, a Bacónak-hegyért Alapítvány elnöke.

Idén Tiborcz Iván szabadtéri koncertet adott, a kápolnában pedig az eMeRTon-díjas énekesnő, Maczkó Mária lépett fel.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.