Ezüstérmet szerzett a könnyűrepülők világbajnokságán Ferinc Vince

facebook megosztás

 A korábbi vb-győztes sportoló és navigátora Dömötör Zsolt végig nagy csatát vívtak lengyel ellenfelükkel, és alig néhány ponttal maradtak le a dobogó tetejéről. A magyar páros három év után vett részt ismét jelentős nemzetközi versenyen.

A csehországi Hosinban rendezték meg a világ legjobb könnyűrepülőseinek idei seregszemléjét. A pandémia miatt a vb-t kétszer is elhalasztották, a kihagyás Ferinc Vincét és Dömötör Zsoltot is érintette, mivel kevesebbet tudtak együtt készülni, ám a világbajnokságot megelőzően már érezték, hogy párosuk kezd újra összeszokni. 

– Zsoltikával ez most már a második világversenyünk volt. Ezt a versenyt megelőzően ’19-ben volt utoljára világverseny, mert a Covid miatt kettő kimaradt. Ott egy harmadik helyet szereztünk Litvániában az Európa-bajnokságon, most a világbajnokságon egy másodikat hála Istennek. Csiszolódik a párosunk, az elmúlt időszakban keveset repültünk együtt, nem voltak versenyek, de ez az edzőhét nagyon jól zárult számunkra – árulta el telefonos interjúban Ferinc Vince.

A világbajnokságon a magyar és a lengyel páros harcolt a végső győzelemért és felváltva álltak az élen. Az utolsó versenynapot megelőzően 13 pont volt a különbség a lengyelek javára és ezt a differenciát Ferinc Vincéék már nem tudták ledolgozni. A becsehelyi pilóta megkeresésünkre elárulta, hogy az ellenfelük megérdemelten nyerte meg a világbajnoki címet, de az ezüstéremnek is tudnak örülni a hosszabb kihagyás után.

– Nagyon fentük a fogunkat, hogy ezt behozzuk, de hát sajnos nem sikerült. Végig nagy csatában voltunk velük, hol ők vezettek, hol mi. Mi sem mentünk rosszat, de ők még jobbat, egy pillanatig nincs kétségem afelől, hogy abszolút megérdemelték. Nagyon nagy pontossággal, precízen repültek, és megérdemelten szorítottak a dobogó tetejéről bennünket le – tette hozzá Ferinc Vince.

Ferinc Vincétől megtudtuk, hogy a következő Európa-bajnokság, illetve világbajnokság helyszínét majd az év későbbi szakaszában jelölik ki.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.