Fiatal kanizsai zenészek szórakoztatták a közönséget népzenei koncerttel

2022. júl. 25.

A zeneiskola tehetségeiből álló formáció adott koncertet péntek este az egyik nagykanizsai bár teraszán. A Cherry Folk Band Magyarországról, illetve a határon túlról származó népdalokat adott elő hegedűn, nagybőgőn és brácsán.

Hét évvel ezelőtt egyik tanáruk javaslatára alapított népzenei együttest öt nagykanizsai fiatal. A Cherry Folk Band tagjai azóta is közösen zenélnek és járják az ország különböző versenyeit, legutóbb a Helikoni ünnepségeken szerepeltek sikerrel.

– Most a Dunántúlon volt egy versenyünk, ott volt egy kiemelt aranyminősítésünk, illetve volt egy országos zenei verseny még Keszthelyen. Ott még felléptünk, mindegyiken felléptünk és mindegyikre azt tudjuk mondani, hogy büszkék vagyunk magunkra, mert jól szerepeltünk – nyilatkozta Pőcze Dániel Gábor, a Cherry Folk Band zenésze.

A zenészek minden tájegységről igyekeznek népdalokat összegyűjteni, amelyeket feldolgozhatnak, de repertoárjukban leginkább az erdélyi dallamok dominálnak. A tagok az évek során barátok lettek, így a zenélésre nemcsak szórakoztatásként tekintenek.

– Alapvetően maga a zenélés egy nagyon jó stresszlevezetés, főleg barátokkal együtt nagyon jó időtöltés és szociális élet is valamennyire. És jól is hangzik, úgyhogy nagyjából ezért jó, és nagyon jó a közösségi élet – árulta el Etler Soma, a Cherry Folk Band zenésze.

A koncert ingyenes volt, az asztalfoglalások összegével a közönség a zenekart támogathatta.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)