Harmadik alkalommal rendezett tábort az Alapítvány az Autista Gyermekekért

facebook megosztás

 

A táborlakók a hét során kézműves foglalkozásokon vehettek részt, együtt játszhattak a szabadban, de többek közt játszóházban és lovardában is jártak.

 Két év kihagyás után bonyolították le ismét a Tartalmas Pihenés tábort, amelynek legfiatalabb résztvevője 8, a legidősebb pedig 18 éves volt. Győrfy Anikó az Alapítvány az Autista Gyermekekért  kuratóriumi elnöke stábunknak elmondta, hogy az elmúlt öt nap pozitív visszajelzést kapott a gyerekek illetve a résztvevők részéről is.

–  A gyerekek nagyon jól érzik magukat és nagyon tetszik nekik, hogy változatosak a programok, egy elfogadó környezetben vannak. Kapnak akadálymentesítést autizmusból, az ő igényeikre van teljesen szabva.  A szülőknek pedig egy hétig nyugalom van és tehetik a dolgukat, nem gond, hogy mit tegyenek a gyermekkel – hangsúlyozta Győrfy Anikó, azh egyesület kuratóriumi elnöke.

A táborban a gyerekeknek lehetőségük volt agyagból különböző formákat készíteni, legoból házat építeniük és aszfaltrajz versenyen is részt vehettek. Pap Máté és barátai számtalan emlékkel gazdagodtak az elmúlt napok során.

– A Danival próbáltam játszani ezen a héten is meg kedden is emberbörtönös, igaz csütörtökön volt az. A Danival, Robi barátommal meg a Violával jót szórakoztunk ezen a héten, mert különböző dolgokat kitaláltam, meg jó volt a rajzolás, legózás, lazulás, meg a Hajni néninek a kézimunkái, tegnap trombitáló elefántot készítettünk – emlékezett vissza Papp Máté.

A szervezők stábunknak elmondták, hogy a terveik szerint jövőre is várják majd a gyermekeket a mostanihoz hasonló egyhetes kikapcsolódásra.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.