Három nagykanizsai fiatal is Európa-bajnokságon szerepel

facebook megosztás

A Szan-Dia Fitness Sport Club három sportolója is képviseli Magyarországot a kötélugró Európa-bajnokságon. A fiatalok ma utaztak ki Pozsonyba, felkészítőjük, Tóthné Vágó Alexandra szerint akár érmekkel is hazatérhetnek a kontinenstornáról.

A versenyt megelőző utolsó nagykanizsai edzésükön is intenzíven hangoltak az Eb-re az ugrókötelesek. Doszpot Marcell, Csermák Anna és Temesi Bence június közepétől kezdve mintegy 100 órát készült arra, hogy a lehető legjobb eredményt érje el Pozsonyban.

– Minden hétköznap kilenctől tízig és öttől hétig edzettünk, de volt, hogy hosszabbak voltak az edzések, több ok miatt, mint két óra. Rengeteget edzettünk, délelőtt általában gyorsasági versenyszámokat, délután pedig gyakorlatokat csináltunk –  mondta el Csermák Anna, a Szan-Dia FSC versenyzője.

Hosszú idő után ez lesz az első külföldi verseny, ahol kanizsai kötélugrók is rajthoz állnak. A fiatalok egyéniben, párosban és csapatban teszik próbára tudásukat. Tóthné Vágó Alexandra vezetőedző úgy véli, tanítványai mindent megtettek azért, hogy kellően felkészültek legyenek, ezért nem konkrét helyezések megszerzésében gondolkodik.

– Nagyon drágák általában a versenyek és nagyon ritkán jutunk el. Most ugye nagyon közel van, és ezért is sikerült az anyagiakat megteremtenünk rá. A covidos időszakban eddig online versenyek voltak, az utolsó verseny is online volt. Nincs nagyon összehasonlítási alapunk, de azért tisztában vagyunk vele, hogy milyenek a nemzetközi eredmények, átlagok. Azt gondolom, hogy mindent megtettünk és azt mondtam nekik, hogy nem akarom beléjük rakni az izgalmat, hogy tudjanak versenyezni. Ha ügyesek, akkor mindenki egy éremmel térhet haza – nyilatkozta Tóthné Vágó Alexandra, a Szan-Dia FSC vezetőedzője.

A gyakorlatok zenére zajlanak, a gyorsasági versenyszámok lényege pedig, hogy a sportoló adott időn belül mennyi ugrást tud végrehajtani. Az Európa-bajnokságot megelőzően hétfőn és kedden egy nyílt nemzetközi versenyt rendeztek Pozsonyban, a kontinensbajnokság hivatalosan szerdán kezdődik és szombaton zárul.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.