Hiába a bajnoki cím, az NB II-ben marad a Tungsram SE

facebook megosztás

Hiába szerezte meg a csoportjában az első helyet, nem tudja vállalni az NB I/B-s szereplést a Tungsram SE férfi kézilabdacsapata. A harmadosztályban legutóbb bajnoki címet szerző csapatnál anyagi okok miatt hozták meg a döntést. Farkas Tibor, az egyesület elnöke stábunknak elmondta, reméli, hogy a bajnokcsapat magja együtt maradhat az NB II-es szezonra.

Májusban még ünnepelhetett a kanizsai kézilabdacsapat és a helyi sportbarátok, hiszen akkor nyerte meg az NB II dél-nyugati csoportját a Tungsram SE, és úgy tűnt Csalló Ádámék osztályozó nélkül kerülnek felsőbb osztályba. A klubvezetés a holtszezonban több játékossal is tárgyalt és szerette volna vállalni az NB I/B-s indulást, a kellő anyagi forrás hiányában azonban erről le kell tenniük.  

– Május elején, amikor már tudtuk, hogy megnyerjük a bajnokságot és tudtuk, hogy osztályozóra kerülünk, az egy dolog, hogy az osztályozóra nem kellett menni, akkor kezdtük összerakni az NB I/B-s csapatot. Tudni kell azt, hogy ott 30 kemény mérkőzés, erősebb csapatok vannak. Az a garnitúra, aki itt volt és megnyerte az NB II-t, nem lett volna elég ahhoz, hogy ott százszázalékosan bent tudjunk maradni. Ehhez anyagi forrás kell, az anyagi forrás hiánya miatt kellett visszamondani – nyilatkozta Farkas Tibor, a Tungsram SE elnöke.

A feljutás elmaradása miatt a női csapathoz hasonlóan a férfiak is az NB II-ben szerepelnek majd a 2022/23-as idényben. Farkas Tibor elárulta, hogy jelenleg is zajlanak a tárgyalások a bajnokcsapat játékosaival arról, hogy játsszanak továbbra is Nagykanizsán.

– Július 15 az NB II-re a nevezési határidő, most mindenkit meg kell kérdeznünk, minden játékost, akik itt játszottak, hogy szívesen maradnak-e nálunk. Ez a jövő hétre már össze fog állni, jelenleg tárgyalunk a játékosainkkal, úgy gondoljuk, hogy ők szeretnek itt lenni Nagykanizsán, szeretik ezt a környezetet, ami itt van. Bízunk abban, hogy többségük itt fog maradni – tette hozzá Farkas Tibor.

A szezon várhatóan szeptemberben veszi kezdetét. Farkas Tiborral bővebb beszélgetést láthatnak, későbbi Napi Kanizsa című műsorunkban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.