Karibi hangulat uralkodott az Erzsébet téren

A Kanizsa Salsa Egyesület hosszú kihagyás után, ismét bemutatóval várta a kubai műfaj szerelmeseit. A próbához bárki csatlakozhatott, kortól és tánctudástól függetlenül. 

2018-ban fogalmazódott meg Borsos Gellértben, a kanizsai csoport vezetőjében, hogy egy budapesti rendezvény mintájára nyílt táncbemutatókat szervez az Erzsébet térre. A lezárásokat követően a programsorozat pénteken indult újra. A cél, hogy minél többeknek jöjjön meg a kedve a salsához.

– Ez a rendezvény is „elkapta a Covid-betegséget”, úgyhogy sajnos nélkülözniük kellett. Most elérkezett az idő arra, hogy ismét összegyűljünk ezen a nagyszerű helyen. Ezúton is köszönjük az önkormányzatnak a lehetőséget, ezáltal is szeretnénk bővíteni a szabadtéri programok sorát. természetesen egy kicsit megmutatni magunkat. És az sem utolsó körülmény, hogy a kubai salsa egy utcai tánc. Mi is szeretjük megmutatni magunkat különböző helyszíneken és nyilván itt a városban ennél jobbat nem tudunk elképzelni – nyilatkozta Borsos Gellért, a Kanizsa Salsa Egyesület elnöke.

Borsos Gellért szerint a tánc több szempontból is fontos szerepet játszik az emberek életében. Egyrészt egy másik kultúrával ismerkedhetnek a résztvevők, valamint fegyelemre tanít és közösséget is épít, ráadásul egy generációktól független műfajról van szó, amit bármikor meg lehet tanulni.

– Ami bennünket meggyőzött anno, hogy elkezdjük ezt a táncot, az legfőképpen a közösségi élmény. Itt azon túl, hogy mozgásunkat tudjuk fejleszteni, közösségben vagyunk, együtt vagyunk, közös programokat tudunk szervezni, sporttevékenységeket űzünk. Például jövő héten a Balaton-átevezésre megyünk együtt, tehát nagyon sok lehetőséget ad az együttlétre, a táncolásra és a zene szeretetnének a kifejezésére – tette hozzá Borsos Gellért.

A Kanizsa Salsa Egyesület következő Erzsébet téri táncbemutatóját csütörtökön este rendezik.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)