Két ipari park jön létre Kaposváron, az egyik török beruházás révén valósul meg

Két ipari parkot is létrehoznak a somogyi megyeszékhelyen: az egyiket egy 170 hektáros területen alakítják ki, valamint bővítik a keleti ipari parkot is – írja a Magyar Építők.

Kaposváron jön létre a Sisecam csoport első európai üvegcsomagolóanyag-üzeme – derül ki a budapesti sajtótájékoztatón. A somogyi megyeszékhelyen 73 milliárd forintos beruházást hajt végre a török cég. A fejlesztéshez a kormány 12,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít, amelynek nyomán 330 új munkahely jön létre.

A Sisecam Törökország egyik legnagyobb múltú ipari cégcsoportja, amely mára globális szereplővé vált, 150 országba exportálja termékeit, valamint 14 országban 43 gyárral rendelkezik.

Az eseményen elhangzott továbbá, hogy: Magyarországon a mostani beruházásnak köszönhetően évente 330 ezer tonna üveg-csomagolóanyagot állítanak majd elő.

Mindez jelentősen kihat majd a magyar üvegiparra, valamint a magyar üveggyártás fejlődésére.

Két ipari parkot hoznak létre Kaposváron

Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta, hogy másfél évvel ezelőtt kezdték el a város újraiparosítási programját, amelyben a gépipar és az élelmiszeripar területén számítanak jelentős előrelépésre.

A versenyképesség növelése és a magasabb hozzáadott értékű iparágak megerősítése és Kaposvárra hozatala érdekében két ipari parkot is létrehoznak: az egyiket egy 170 hektáros területen alakítják ki, valamint bővítik a keleti ipari parkot, a Sisecam ott kap majd helyet.

Forrás: magyarepitok.hu

(Borítókép: Sabah Photo)