Kiskanizsán mutatta be önálló estjét Gubás Gabi

Az élet szép! – ez a legfontosabb mondanivalója Gubás Gabi szerint a Teljes lényeddel című előadásnak. A Jászai Mari-díjas művész csütörtökön önálló esttel lépett a közönség elé, amelyben Poltz Alaine életét és szemléletét mutatta be.

A Móricz Zsigmond Művelődési Házba várták az érdeklődőket, ahol a Civil Mozgókép Alapítvány sikeres pályázatának volt köszönhető, hogy Kanizsára is eljutott az előadás. Poltz Alaine túlélte a második világháborút, állt kivégzőosztag előtt, volt halálos beteg, elvesztette a férjét, ezeken mégis túl tudott lendülni. Az esten az ő életszemléletét kívánja a színművész eljuttatni a közönséghez.

 – Ha Poltz Alaine-ként elmondom, az ő életére reflektálva, hogy mennyi minden nehézségen ment keresztül ez az asszony, akkor az csodálatos, hogy 85 évesen, amikor lezárta az életét, akkor azt mondta, hogy így csinálnám végig az életemet, újra a szenvedéseimmel együtt, mert ettől lettem az, aki. Azt gondolom akkor neki talán elhihetjük, hogy az élet szép! Nehéz az est, de minden energiát és erőfeszítést megér, mert ha el tudom juttatni ezt a pozitív életszemléletet, amit Poltz Alaine kicsiszolt magában, mint egy drágakövet, kicsiszolta a sok fájdalom által, akkor volt értelme – fogalmazott Gubás Gabi, Jászai Mari-díjas színművész.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)