Klasszikus musical adaptációját mutatták be Zalakaroson

Musicallel várták vendégeiket szombat este az egyik zalakarosi hotelben. A dzsungel könyve előadás egyik különlegessége volt, hogy a szerepek többségét gyerekek és kamaszok alakították.

Az 1996-os ősbemutató óta mintegy 1200 alkalommal állították színpadra a Dzsungel könyvét országszerte. Zsigmond Lala és énekstúdiója a pandémiát követően kezdte el feldolgozni a darab rövidített verzióját. A stúdióvezető szerint különleges érzés gyerekekkel dolgozni, éppen emiatt igyekszik kellő autonómiát hagyni a fiatal színészeknek a szerepek megformálásához.

– Szeretik játszani és ők szívvel-lélekkel csinálják. Nem az van, amit mi megmondunk nekik, hogy most akkor ezt és így, hanem kicsit hagyjuk őket kibontakozni, hogy ők mit gondolnak erről az egészről. Szerintem a dalok is viszik őket annyira, hogy kell egy kicsit instruálni őket, de száz százalékig a gyerekek vannak benne – nyilatkozta Zsigmond Lala, a ZsigmondLala énekstúdió vezetője.

A szereplők fiatal koruk ellenére már többéves színpadi tapasztalattal rendelkeznek. Vadócz Máté tizenegy évesen kapta meg a fő gonosz, Sír Kán szerepét. Az ifjú színészre nagy hatással voltak a dalok és különösen élvezi, hogy az előadások során egy negatív karakter bőrébe bújhat.

– Én játszom Sír Kán szerepét. Laláék megkerestek, hogy szeretnék-e csatlakozni hozzájuk az énekstúdióhoz. Mondtuk, hogy nagyon szívesen és bekerültem ebbe a darabba is és még rengeteg másikba – árulta el Vadócz Máté, a ZsigmondLala énekstúdió színésze.

Az énekstúdió tehetségei augusztus közepén ismét fellépnek a hotelben, akkor egy Disney musicalválogatást mutatnak be az érdeklődőknek.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)