Könnyedén kiszűrhetőek az átveréssel próbálkozó e-mailek

facebook megosztás

Fokozottan érdemes figyelni a kapott e-mailekre, mivel egyre több elektronikus levél érkezik csalóktól. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője szerint fontos az éberség és a bizalmatlanság a rossz helyesírású, személyes adatok iránt érdeklődő üzenetekkel szemben.

Az internetes csalók leginkább szúrópróbaszerűen szedik áldozatukat. Tóth László azt tapasztalja. hogy képesek akár több ezer e-mail-címre is elküldeni ugyanazt az üzenetet, hátha valaki belesétál a csapdájukba. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársa figyelmeztet, könnyedén ki lehet szűrni a csalókat, mivel ezek az üzenetek általában egy nem valósnak ható címről érkeznek, többször rossz helyesírással vannak elküldve, valamint személyes adatokat kérnek, általában egy cég vagy egy bank nevében.

–  Sohase, dőljünk be az ilyen internetes leveleknek, azoknak a telefonhívásoknak, amikor banki ügyintézőnek adják ki magukat. Mindig legyünk egy kicsit körültekintőek, legyünk egy kicsit gyanakvóak. Ne gondoljuk azt, hogy a bank telefonon keresztül fog velünk kapcsolatba lépni, vagy hogyha kapcsolatba is lép velünk a saját bankunk, mindenképpen egy személyes találkozóval az adott bankfiókban tisztázzuk ezeket a félreértéseket. Arra hívom fel mindenki figyelmét, hogy nagyon körültekintőnek, alaposnak és sajnos egy kicsit gyanakvónak kell lenni minden olyan esetben, amikor valamilyen személyes adatainkat, pláne, hogyha banki adatainkat akarják megszerezni – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetőjétől.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.