Lehetetlen állapotok uralkodnak az Erkel Ferenc utcában

facebook megosztás

Rossz állapotú aszfalt, letört járdaszegélyek és nehézkes közlekedés jellemzi az Erkel Ferenc utcát Nagykanizsán. A lakók szerint évtizedek óta nem változtak a körülmények a lakó-pihenő övezetben. Az ott élők a közösségi oldalon és a médián keresztül próbálják felhívni a figyelmet a problémákra.

Néhány napja töltötte fel azt a videót közösségi oldalára Balázs Ádám, amelyben részletezi az utcában tapasztalható gondokat. Stábunknak elmondta, hogy gyerekkora óta nem történtek fejlesztések és az utak állapota folyamatosan romlik. Azt reméli, hogy a beszámolója hatására érkezik segítség az önkormányzattól.

  A legzavaróbb az egészben, hogy kvázi én itt nőttem fel. Most vagyok 34, szóval ez húsz éve, amióta felfogom a dolgokat ugyanúgy nézett ki. Azóta nem történt semmi. Nyilván ez egy huszadrangú utca bárkinek a szemében, de ettől függetlenül egyre több fiatal van szerintem itt, egyre több gyerekes van itt. Vagy, hogyha magamból kiindulok, nem lehet rendesen gördeszkázni, a bringázás is egy kicsit korlátozott – hangsúlyozta Balázs Ádám.

Kopár Károly tíz évvel ezelőtt kétszer is továbbította a problémáit az akkori városvezetésnek, ám nem történt változás. A helyzetet nehezíti a járdaszegélyek állapota, amely az autósokra és a gyalogosan közlekedőkre egyaránt balesetveszélyes.

– Olyan állapotok uralkodnak már itt az utcában, hogy tényleg mindennapi probléma, hogy az emberek elbotlanak a járdának az eltört részeiben. A kocsiknak a kerekeit ez az éles bazaltkő kivágja, volt olyan időszak, amikor egy évben nyolc autókereket cseréltünk, oldalprofil szakadás miatt – tudtuk meg Kopár Károlytól.

A lakók szerint a hátsó garázssor területe is megoldásra vár, hiszen a kialakult gödrök esőzés esetén megtelnek vízzel, megnehezítve a helyiek közlekedését.

– Nyolc éve lakunk itt, akkor még mondjuk úgy, hogy több aszfalt volt az úttesten. Amit olyan kétszer hordtak ide útfelújítás címen valamilyen sódert, vagy murvát, ilyesmit, amit viszont az autók, egyéb járművek kihordanak és pont egy vízelvezető felé hordanak ki, ami gátat képez. Mostanában vannak ilyen nagy felhőszakadások, esők és szinte befolyik a garázsokba – mondta el a problémát Ács Kornél.

Az Erkel Ferenc utcában tapasztalható problémákkal későbbi, Napi Kanizsa című műsorunkban is foglalkozunk.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.