Ma van a csokoládé világnapja

facebook megosztás

A stábunk által felkeresett nagykanizsai üzletben úgy vélik, hogy a felnőttek egyre inkább a magasabb kakaótartalmú termékeket keresik, de igény mutatkozik a különlegesebb összetételű édességekre is.

2009 óta számít jeles napnak július hetedike, a nemzetközi csokoládénap, amely Magyarországon is egyre ismertebb. A minden korosztály körében népszerű édességgel kapcsolatban a hagyományos táblás kiszerelés sikere töretlen, de egyre inkább előtérbe kerülnek a darabonként vásárolható bonbonok, különböző csokiformák.

– A gyerekek nagyon szeretik az apróbb dolgokat, amiket felfalhatnak, ezért vannak ilyen pálcikás csokoládékorongjaink, amiknek mindkét oldala díszítve van. Egyik oldala transzferfóliával, a másik oldalán pedig különböző magvak, gyümölcsök, vagy cukorkák vannak. A felnőttek szeretik megkóstolni a különböző ízesítésű bonbonokat, ebből vásárolnak és ajándékoznak, de emellett a táblás csokoládék is nagyon jól fogynak – nyilatkozta Bedő Adrienn, a Chocoland Nagykanizsa csokoládé-termékkészítője.

Bedő Adrienn szerint az ízek esetében kezdenek átalakulni a megszokott trendek. Amellett, hogy az embereknek egyre nagyobb igénye van a kézműves termékekre, sokan az új variációkat is szívesen megkóstolják.

– A mogyoróst azt nagyon szeretik, valaki nyitott és a chilis csokoládét is megkóstolja vagy a levendulás csokoládét esetleg. Valaki viszont kapásból el is utasítja, meg sem kóstolja. Úgy látom, hogy egyre nyitottabbak az emberek és kóstolnak új ízeket is – árulta el Bedő Adrienn. 

Felmérések szerint egy átlag magyar lakos évente 2-3 kilogramm csokoládét fogyaszt, ez jóval alacsonyabbnak számít, mint az európai átlag.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.