Nagykanizsaiak is az ország legjobb kvízcsapatai között végeztek

facebook megosztás

Kilencedik lett egy kanizsai csapat az országos kvízestek fináléjában. Jelenleg a városi bajnokság fordulói zajlanak, szerda esténként. A résztvevők összesen nyolc feladattípusban bizonyíthatják tudásukat.

Általában rutinos, összeszokott társaságok szerepelnek a városi kvízesteken. A játékosok szerint a csapatmunka mellett fontos, hogy olyan emberek alkossanak egy formációt, akik különböző témákban nagy ismeretanyaggal rendelkeznek. A helyi bajnokságon az első öt helyezett kap pontokat, amelyek alapján kialakul a végső sorrend.

– Budapestről indult ez a bajnokság, igazából mi ott ismerkedtünk meg vele és akkor elhoztuk ide Kanizsára. Hat csapat játszik állandóan és egy csapatban maximum heten lehetnek. Ezt általában ki is töltjük maximálisan, úgyhogy elég nagy rá az igény és a kereslet hála Istennek – mondta el stábunknak Auer-Matyola Nóra, szervező.

Az országos selejtezőkben összesen 235 csapat vett részt, közülük három nagykanizsai jutott el a döntőbe. A legeredményesebben a Vágó István Fan Club szerepelt, miután legjobb vidéki csapatként kilencedikként zárt.

– Egyrészt nagyon jó a csapatunk, egy nagyon jó összeállítást sikerült összehoznunk, amellett viszont koncentráltan oda tudtunk figyelni a kérdésekre. Nem volt semmi zavaró tényező. Jók voltak számunkra a kérdések és ez nagyon sokat számított, hogy elég sokra tudtuk a választ – árulta el Farkas Klára.

A városi bajnokság következő fordulóját jövő szerdán rendezik, a versenysorozat augusztus végén zárul.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.