Negyedszázados jubileumát ünnepelte a berzencei színjátszó csoport

facebook megosztás

Negyedszázados jubileumát ünnepelte szombaton a berzencei színjátszó csoport. Az est során az amatőr társulat tagjai telt ház előtt adtak kabaréjeleneteket, musical és operett-klasszikusokat valamint kortárs slágereket a helyi művelődési házban.

1997-ben néhány vállalkozó szellemű lakos alapította meg az amatőr színjátszócsoportot, amely azóta is működik. A repertoárban főként zenés produkciók kapnak szerepet a lehető legváltozatosabb műfajokból. A sokszínű programmal igyekeznek minél több korosztályt megszólítani.

Többnyire, tehát 90 százalékban színpadi, zenés szerepekről van szó, inkább kuplék, operettek, filmdalok. De helyet kapnak a populáris műfajból is, úgyhogy akik bennünket ismernek, azok tudják, hogy erre számíthatnak. Inkább egy ilyen sokoldalú színpadi produkció lesz, ami mindenki számára jelent örömöt, legyen az bármilyen műfajt kedvelő ember, itt nálunk ezt megtalálja – fogalmazott Csordás Krisztina, a színjátszó csoport vezetője.

A társulat tagjai közül az évek során többen elköltöztek Berzencéről, az egyik alapító például évek óta Nagykanizsán él, ám a közös fellépésekre örömmel állnak össze. A zenés produkciók mellett a kabaréjelenetek is szerepet kaptak az est folyamán, a tagok több Nóti Károly-jelenettel is színpadra álltak.

Általában a prózai művekben szoktam részt venni, nem igazán tudok énekelni. Jobb az mindenkinek, ha az énekhangomat nem hallják, tehát kabaréjelenetekben, általában öregasszonyt játszom – árulta el Weisingerné Barbér Katalin, a csoport tagja. 

A helyi művelődési ház vezetője szerint megkerülhetetlen a színjátszó társulat kulturális szerepe a településen és külön öröm számára, hogy immáron negyedszázada szolgáltatnak szórakozást a publikumnak.

– A közösség tagjainak száma a 15 főtől az 50 főig mozgott az elmúlt huszonöt évben. Meghatározó szereplői minden helyi rendezvénynek, legyen az egy Szent István-napi önkormányzati ünnep, vagy egy vidám farsangi mulatság, ahol mindig fellépnek és szórakoztatják a közönséget. A mostani alkalom a tizenkettedik, amikor teljesen önálló műsort adnak a falu illetve a nagy nyilvánosság számára – hangsúlyozta Keszericze István, a berzencei művelődési ház igazgatója.

A kétórás rendezvényre belépőt nem szedtek, de a nézőknek lehetősége volt anyagilag támogatni a színjátszó kör működését.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.