Nyáron sincs megállás az ökölvívóknál

Kesztyűznek is például a Kanizsa Box Klub termében a sportolók, de a hobbi ökölvívók is. Ennek az időszaknak a specialitása: az amatőrökből és igazolt versenyzőkből álló két csoport ilyenkor ütős elegyet is alkot. A tréningek ugyanis nyáron gyakran közösek.

Ha valamivel kisebb létszámmal is, de lelkesen végzik nyári feladataikat a sportolók és mozogni vágyók a bokszolók dél-zalai központjában. Természetesen örömére szolgál ez a csapat vezetőedzője, Tóth László számára is. A lehetőségekhez mérten árnyékolt edzőteremben nem tart sokáig, míg üzemi hőfokra hevül az izomzat, s pattannak a csapottak.

– Nyáron sem tudunk leállni, hiszen folyamatosak a versenyek, esetleg talán néhány hét szünetet tudunk tartani versenyzőinknek. A kevesebb létszám miatt ilyenkor összevont edzések vannak, augusztustól viszont már teljes intenzitású felkészülést kezdünk el. Szeptember közepén ugyanis már ifjúsági OB lesz, ami egyben válogató is a korosztály világbajnokságára – emelte ki Tóth László, a Kanizsa Box Klub vezetőedzője.

Az egyesület versenyszerűen sportoló korosztályos igazoltjai számára jelenleg is különösen fontos a harmónia, tehát a késő délutáni tréningek, a napi elfoglaltságaik, illetve a pihenés mértékének megfelelő elegye. Ehhez tegyük hozzá, az ifjúságiaknál válogatott kerettag Kovács Bence. Kovács Petra, valamint Szira Zsófia azon kanizsai versenyzők, akiknek nagy téttel bírhat az esztendő hátralévő része.

– Szeptemberben lesz ugye az országos bajnokság, melyen ha jól teljesítek, márpedig szeretnék jól szerepelni, akkor novemberben világbajnokság. Emellett behívtak már a válogatottba, mivel az utóbbi időszak nagy versenyei, a Bornemissza-emlékversenyen jól sikerültek számomra. Kategóriámban ott ugyan 3:2-re a döntőben kikaptam ukrán ellenfelemtől, viszont ugye az is nagyon szoros volt – fogalmazott Kovács Petra, a klub ökölvívója.

Kovács Petra hozzátette, amit lehet, szeretne mindent kihozni az ökölvívó-pályájából. Ez azt is jelenti, hogy akár a felnőtt válogatott kerettagságig is eljutna, mi több, akkor már ott is rangos viadalokon mérkőzne.

P.L.

(Borítókép: Kanizsa TV)