Olvasóink igényelnék a Kanizsa Újság visszatérését

facebook megosztás

Mint az már ismert, szeptemberig biztosan hiába keresik az olvasók a Kanizsa újságot a postaládákban. Az utolsó lapszám június 17-én jelent meg, a következő megjelenési időpont pedig egyelőre kérdéses – mindennek anyagi okai vannak.

A Sberbank csődjét követő önkormányzati intézkedések a Kanizsa Médiaházat is érintették, melyekről már tájékoztattuk nézőinket, olvasóinkat. Jelenleg nem áll rendelkezésre kellő tőke a nyomatott változat előállításához. A közgyűlés döntésének értelmében a cégvezetésnek szeptemberig meg kell vizsgálnia a kiadási költségeket és a lap nyomtatásának lehetőségeit. Időközben viszont elindultak olyan szóbeszédek, melyek szerint nem fog már megjelenni az újság. A legutóbbi soros közgyűlésen is vita tárgyát képezte a hetilap megjelenése.

– Mivel most egy tartalékot kellett képezni, akkor erre való hivatkozással nem jelentetjük meg az újságot. szerintem vannak olyan kanizsaiak, akik várják ezt a postaládájukba, még, ha jómagam nem is tartozok közéjük. Megjegyzem, nem is kapok soha. De tudok olyanokról, akik igenis várják, megszokták és szeretnék olvasni – fogalmazott a legutóbbi közgyűlésen Szabó Szilárd, a Fidesz-KDNP politikusa.

Szabó Szilárd hozzátette: a megjelenést illetően ezt a hagyományt folytatnia kell a Médiaháznak. A frakcióvezető után az alpolgármester teljesen más álláspontot képviselt.

– Tisztelt polgármester úr, tisztelt közgyűlés. Én most a saját véleményemet mondom. Szerintem a Kanizsa újság fizikai megjelenését, a nyomtatott újságot nem csak pár hónapra kellene beszüntetni, hanem akár véglegesen is. Én úgy gondolom, a jövő mindenképpen az, hogy elektronikusan jelen meg a Kanizsa újság, ez sokkal inkább költségtakarékos – mondta el véleményét Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere. 

A Kanizsa Újság megszüntetése a Médiaház ügyvezetője szerint nem merült fel, de szerinte, ha nincs miből kifizetni, akkor egyelőre nem lehet megrendelni a nyomtatott változatot. Megkérdeztük az olvasókat is, nekik mi a véleményük.

– A Kanizsa újság, mint ahogy a nevében is benne van, a kanizsaiakhoz szól, és Kanizsáról. Tehát Kanizsáról, a kanizsaiaknak, és Kanizsa minden napi eseményeit közvetíti az olvasók felé. Akik dolgoznak, akik nem tudnak jelen lenni az eseményeken. Tehát ez olyan fontos lap azok számára, akik követni szeretnék Kanizsa eseményeit – hangsúlyozta Horváth Jánosné.

A lap terjesztésével akadtak ugyan problémák, melyeket az olvasók visszajelzései után folyamatosan próbáltunk orvosolni. De a lapot ma is várják.

– Nagyon szeretik. A kiskanizsai rész leginkább nyugdíjasokból áll. Biztos, hogy több, mint fele nyugdíjas, tehát a mi korosztályunk. szeretjük a kanizsai történéseket látni, vagy hallani – fogalmazott Horváthné Vadász Mária.

Az újság sorsával kapcsolatban amint információink lesznek, azonnal tájékoztatjuk nézőinket, olvasóinkat.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.