Remekül szórakozhattak a zalaszabari piknik résztvevői

facebook megosztás

Parasztolimpia, sorverseny és kiváló hangulat – ez fogadta azokat, akik ellátogattak Zalaszabarba a hétvégén. A szombati pikniken nem csak a helyiek, de a Szabarból elszármazottak is részt vettek.

Tavaly volt egy hasonló kezdeményezés, akkor egész napos programot szervezett a falu vezetése. A tapasztalatok alapján idén egy tartalmas családi délutánt hirdettek, ahol jól érezhették magukat a gyermekek, a szülők és a nagyszülők.

 

– Zalaszabarban mindig is aktív közösségünk volt. Én nem olyan túlságosan régóta vagyok tagja, de engem lenyűgöz az, ahogyan itt az új emberekkel bánnak, és lenyűgöz az, ahogyan összetart a falu, és mindent a lehető legjobban próbál intézni – fogalmazott Oncz Péter, Zalaszabar polgármestere.

A jókedv a levegőben is érződött, a szervezők kitettek magukért a Szabari pikniken, a helyiek legnagyobb megelégedésére.

 

– Ezek a rendezvények egy kicsit csapatépítő tréningek is, én úgy látom. Mert eljönnek azok az emberek is, akik már régen elszármaztak Zalaszabarból, és egy ilyen rendezvényre hazajönnek. Megnézik a falujukat, tudunk egy kicsit beszélgetni a régi ismerősökkel. Úgyhogy szerintem nagyon nagy szükség van minderre – hangsúlyozta Hradszki Károlyné.

A zalaszabari ünnep is éjszakába nyúlóan zajlott, a helyiek és a vendégeik kitartóan ünnepelték meg az együttlétet.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.