Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket - tájékoztatta a főszervező az MTI-t.    

Ács Lajos elmondta, 19. alkalommal rendezik meg az eseménysorozatot, amely nyolc héten át tart, hétvégente biztosítva szervezett programokat a sportolni vágyóknak, strandolóknak. Arról is beszámolt, hogy évről évre nő a program népszerűsége, ami annak is köszönhető, hogy folyamatosan fejlesztik az eszközparkot. Tavaly 39 ezren regisztráltak a szervezett eseményekre, de ennek többszöröse használja a telepített sporteszközöket, amelyek a hét minden napján ingyenesen hozzáférhetőek.    

"Az elmúlt évek alatt már százmillió forintot meghaladó összegért telepítettünk sporteszközöket a résztvevő strandokra, amelyeken gondot fordítanak a homokos pályák karbantartására és a vízi eszközök időbeni kihelyezésére is" - fejtette ki Ács Lajos.     

A programot a Honvédelmi Minisztériumhoz került sportért felelős államtitkárság négymillió, a Balaton Fejlesztési Tanács ötmillió, az érintett önkormányzatok pedig strandonként 130-130 ezer forinttal támogatják, aminek köszönhetően nem áll le a fejlesztés - tette hozzá.    

"Az idei cél, hogy minden csatlakozó strandon legyen szabadtéri pingpong asztal, és az öt vízi sporteszközből legalább négy" - jegyezte meg.     

A balatoni nyárhoz közel két évtizede hozzátartozó szabadidős rendezvénysorozaton a legnépszerűbb sportágaknak eddig a strandröplabda, a vízi játékok és a strandfoci bizonyultak, de közkedvelt volt a tollaslabda, az asztalitenisz, a fitt gépek használata, a streetball, a teqball és a lábtenisz is - a beszámoló szerint.     

A csatlakozó települések többnyire egy-egy strandjukkal neveztek be a programba. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár továbbra is két-két stranddal vesz részt az eseményeken, Balatonszemes, pedig a települések közül elsőként, harmadik strandjának felvételét is kérte. A hétvégi szervezett programnapok általában szombatonként lesznek, és 14 órakor kezdődnek, de ez strandonként eltérő lehet. A csatlakozott strandok listája és a helyi szervezők elérhetősége hamarosan felkerül a mozduljbalaton.hu honlapra - közölte a főszervező.    

A programsorozat a hagyományos vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus 27-én, ahol a Mozdulj Balaton! tavaly elhunyt ötletgazdájáról és korábbi főszervezőjéről, Bartsch Jánosról elnevezett Örökös Vándordíjért mérkőznek majd meg egymással a strandok csapatai.

MTI

(Borítókép: vonyarcvashegy.hu)

¤ ¤ ¤

Az idei időpontok:

Július 2. 9., 16., 23., 30.
Augusztus 6. 13., 20.

A helyszínek:

Alsóörs – Községi strand

Ábrahámhegy – Községi strand

Balatonakali – Községi strand

Balatonakarattya – Bercsényi strand

Balatonalmádi – Wesselényi strand

Balatonberény – Községi strand

Balatonboglár – Platán szabadstrand

Balatonederics – Községi strand

Balatonfenyves – Balatonfenyves-alsói szabadstrand

Balatonföldvár – Keleti strand

Balatonföldvár – Nyugati strand

Balatonfüred – Esterházy strand

Balatonfüred – Kisfaludy strand

Balatonfűzfő – Tobruk strand

Balatongyörök – Községi strand

Balatonkenese – Vak Bottyán strand

Balatonlelle – Napfény strand

Balatonőszöd – Községi szabadstrand

Balatonszárszó – Községi strand

Balatonszárszó – Móricz Zsigmond utcai szabadstrand

Balatonszemes – Berzsenyi utcai szabadstrand

Balatonszemes – Hullám utcai szabadstrand

Balatonszemes – Ady Endre utcai szabadstrand

Balatonszepezd – Községi strand

Balatonudvari – Községi strand

Balatonvilágos – Aligai strand

Csopak – Községi strand

Fonyód – Panoráma strand

Gyenesdiás – Diási Játék strand

Gyenesdiás – Gyenesi Lido strand

Keszthely – Városi strand

Kővágóörs – Pálkövei strand

Révfülöp – Császtai strand

Siófok – Ezüstparti szabadstrand

Szántód – Rigó utcai strand

Szigliget – Községi strand

Tihany – Hajóállomási strand

Vonyarcvashegy – Lido strand

Zamárdi – Kossuth utcai szabadstrand

Zamárdi – Jegenye téri szabadstrand

Zánka – Községi strand