Utazhat a felnőtt világbajnokságra

Ami már a szolnoki felnőtt válogatóversenyen körvonalazódott, az hivatalossá is vált: Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub kajakosa ott lehet a kanadai világbajnokságon, melyet augusztus 3-7. között rendeznek Halifax városában.

Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa KKK kiválósága a Tisza-parti város térségében férfi K-1 500 méteren végül harmadik lett, K-2 500-on pedig az „MTK-s” Balogh Gergely oldalán a második helyezett egység tagjaként zárt. 500 méteren már akkor lényegében biztosra volt vehető, hogy a korosztályos világeseményeken már eddig is remekelt Kurucz utazhat a magyar válogatott tagjaként. A világbajnokság után két héttel aztán akár még a müncheni Európa-bajnokság is következhet a sportoló számára, s akkor még az év nyolcadik hónapjának végén ott van a versenynaptárban az U23-as szegedi vb is...

Levente az elmúlt időszakot már a világbajnokságot megelőző dunavarsányi edzőtáborban készült, s a következő héten indul a válogatott keret tagjaival Kanadába. Mint kiderült, a kanadai Új-Skóciában a kanizsai sportoló K-2 mix 500-on rajtolhat Gazsó Alida Dórával.

P.L.