Változatos programmal ünnepelték a falunapot Felsőrajkon

facebook megosztás

A falunapot ünnepelték szombaton a felsőrajkiak. A várudvaron rendezett eseményen a helyi előadók műsora mellett operett előadáson és táncbemutatón szórakozhattak a felnőttek, miközben a gyerekek különböző játékokkal kapcsolódhattak ki.

A pandémiát követően tavaly már rendeztek falunapot, de akkor el kellett tolni az időpontot. Idén viszont ismét a szokásos nyári időpontban tudták lebonyolítani a programot. A település polgármestere szerint a helybéliek szórakozása mellett a közösségkovácsolás is elmaradhatatlan része az ilyen eseményeknek, mivel a falu jelenlegi és korábbi lakói számára találkozási pontként szolgál.

– Mindenképpen az a célunk, hogy megmozgassuk a falu lakosságát, összetartsuk az embereket illetve a rohanó világ ellenére kicsit megpihennek az emberek, tudnak egymással beszélgetni. Elbeszélik bújukat, bánatukat, örömüket, ide látogatnak a faluból elszármazottak, illetve nagyszámban részt vesznek a szomszéd településről érkezők is – nyilatkozta Zsupánné Horváth Mária, a település polgármestere.

A szervezők igyekeztek változatos műfajokból fellépőket hívni, így a programban modern táncbemutató is szerepelt. Az új stílusok mellett azért a helyi dalkörök, kulturális egyesületek is szerepet kaptak.

Jelen pillanatban az általános iskolának a citeracsoportját halljuk, Kulcsárné Csejtei Marianna vezetésével. Őket követően érkezik a felsőrajki népdalkör, akik idén Siófokon aranyminősítést szereztek, egy nagyon-nagyon sokoldalú csapatról van szó, szintén  Kulcsárné Csejtei Marianna vezetésével – árulta el Németh Henriett, szervező.

A Felsőrajkhoz kötődő fellépők számára is fontos volt ez az esemény. László Zsófia, aki a helyi citerásokkal lépett fel, valamint táncműsorral is színpadra állt, második otthonaként tekint a településre.

– Nekem Felsőrajk 8 éven keresztül a második otthonom volt, mivel ide jártam iskolába. Itt tanultam meg rengeteg alapot, például a citerával is itt ismerkedtem meg illetve a tánccal is. Ebből kifolyólag szeretek ide visszajárni és visszahúz ide a szívem természetesen, ezért szeretem támogatni az ilyen falunapi programokat, illetve akár másmilyen eseményeket is – fogalmazott László Zsófia.

A hosszú és változatos programnak köszönhetően a felsőrajkiak éjszakába nyúlóan mulathattak településük ünnepén.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.