Zalakaroson dolgoztak fel egy bibliai történetet az evangélikus táborozók

Ötvenöt óvodás és kisiskolás gyermek vett részt a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség nyári táborában. A résztvevők a héten játékos módon ismerkedhettek a bibliai példázatokkal.

Kilencedik éve rendezi meg a nyári táborát az evangélikus gyülekezet. Már hagyománynak számít, hogy az ötnapos program része egy kirándulás. A szervezők döntése idén a zalakarosi kilátóra és a Csiga-túra tanösvényre esett, mivel a helyszínt alkalmasnak találták egy bibliai történet feldolgozására.

 – A példázatokat vesszük át a gyerekekkel. Eddig volt a tékozló fiú története vagy a mustármag története, ma pedig a szőlőmunkások története. Azt találtuk ki, hogy itt ezen a zalakarosi dombon, hegyen megvalósítjuk a szőlőmunkásoknak a hegyét kilátóval és akadályversennyel. Körbemegyünk itt a csigatanösvényen és akkor a gyerekek játékos módon, kreatív foglalkozás keretében feldolgozzák az egész témát – nyilatkozta Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

A gyerekek között csapatversenyt is rendeztek. A fiatalok a különböző állomásokon pontokat gyűjtöttek.

 – Hétfőn kézműveskedtünk, nagyon jó dolgokat csináltunk, aztán kedden voltak mesék, most pedig idejöttünk az akadályversenyre. Most alakult egy csapat, a csapatnevet én találtam ki és most egyelőre szerintem jól haladunk –  árulta el Szentes Gábor.

A tábor ma zárul az evangélikus templomban. Az egyházközösség augusztusra a gimnazistáknak szervez többnapos programot.    

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)