Zene, gyakorlás és csapatépítés – ezek mind jellemezték az ORFF idei táborát

 Az ütőegyüttes hétfőtől péntekig tartotta közös felkészülését a Zeneiskolában. A program zárókoncertje szombaton lesz Bázakerettyén.

Semmi jóból nem maradtak ki az orffosok, hiszen, ahogy a dal is mondja, nem tart soká a hetedik nyár. A táborban mindennap, minimum 4-5 órát gyakorolnak a fiatalok, délelőtt a kis-, délután a nagycsoport. Az ütőegyüttesnél az új dalok tanulása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a közösségerősítésre is.

– Mindenképpen szerettem volna közösségi programot, élményeket adni nekik. Nyilván, ha összetalálkoznak, igényelnek szabadidőt, s ennek nagyon örülök, hiszen szeretik egymást. Ők valójában a csoport miatt is járnak, és a zene miatt is, de a csoportot és egymást is nagyon szeretik. A vetélkedős napunkon, szerdán volt mindenféle feladat, főztünk, játszottunk, táncoltak, szóval tényleg minden volt. Szerették, tetszett nekik –nyilatkozta Fekete Melinda Zsófia, az ORFF Ütőegyüttes vezetője.

A tagok közül többen – az iskolai kihívások mellett – nem csak a zenélésre, de a sportolásra is szánnak időt. Jó példa erre Horváth Dorottya Júlia, aki kiérdemelte a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet, hiszen 4,7 feletti átlagot szerzett, ráadásul a torna akrobatikus szakágának országos bajnoka is volt.

– Nagyon szoros az időbeosztásom, s előfordul, hogy edzésről előbb el kell jönnöm vagy később érek oda, mert zeneiskolában vagyok. De én szeretem ezt a kötöttséget, és szerintem jól ki is egészítik egymást, hiszen a tornában is van annak előnye, hogy zenélek –árulta el Horváth Dorottya Júlia.

A kicsik a Napoleon Boulevard klasszikusát gyakorolták a héten, míg a rutinosabb orffosok egy jazzdarabot sajátítottak el. Arról, hogy ez miként sikerült, bárki meggyőződhet szombaton 18:40-kor Bázakerettyén.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)