57 kilós fogás kellett a palini horgászverseny megnyeréséhez

facebook megosztás

A Feeder Tournament 6. fordulóját tartották meg vasárnap a palini versenytónál. Kétszer 3,5 órás forduló, 5 szektor, irányított átülés, 26 nevező – ezek voltak a fő paraméterei a Rodek Attila által szervezett versenynek.

A palini létesítmény ma már gyakorlatilag egy komplexum, hiszen több tó szolgálja a pecázni vágyókat. A vendégkör 50-60 százaléka külföldi. A legújabb attrakció pedig a versenytó, ahol a hétvégi feeder megmérettetés is zajlott.

– Ezt a kis versenytavat a tavalyi évben építettük, és az idei év tavaszától kezdtük ezt a versenysorozatot. Mindenki, aki horgászik, és van kedve, próbálja ki magát versenykörülmények között is, teljesen más, mint egy horgászat, érdekes – mondta el Horváth Péter, a Palini tó tulajdonosa.

A Feeder Tournament versenysorozatot szakmai oldalról Rodek Attila szervezi. 12 versenynapot foglal magába a sorozat, amelyeket fordulókként is értékelnek, a végén pedig külön díjazásban részesítik a legjobb 6 indulót.

– Feeder bottal zajlik a verseny, a legfontosabb kikötés az egy bot – egy horog. Egy kicsit lazábbak vagyunk az országos szabályoknál, ráigazodunk a vizünkre és a halállományunkra. Igazából nyugodtan lehet hosszú előkével, metoddal, kinek mi a szimpatikus éppen, és mi vezet jobban a halfogásra. az a lényeg, hogy a spicc görbüljön a kapás pillanatában – nyilatkozta Rodek Attila versenyszervező.

A nagy érdeklődést a sporthorgászat e fajtája iránt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy telt házzal zajlott a hatodik forduló. Czibók Ádám Szombathely mellől érkezett, a vasárnapi verseny délelőtti fordulóját biztosan nyerte.

– Délelőtt szerintem az etetőanyagon múlt, az egy nagyon fontos része a dolognak. Valamint a csali, hogy milyen színű csalit teszünk fel. Kettő fajta színt kellett váltogatni, attól függ, hogy melyiket ette jobban. Viszont abban szerencsém volt, hogy nagy testű halak voltak előttem, így sikerült olyan 5-6 kiló környéki pontyokat fogni – fogalmazott Czibók Ádám.

Ottjártunkkor is horogra akadt egy méretes példány a versenyzőnél, a nap vége pedig szintén őt igazolta, hiszen a Feeder Tournament 6. fordulóját 57,16 kilogrammnyi mennyiséggel nyerte meg.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.