A költségvetés változott, a célok maradtak a nagykanizsai asztaliteniszezőknél

A vártnál kevesebb önkormányzati támogatás ellenére is változatlan célokkal vág neki a következő idénynek a Kanizsa Sörgyár SE. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az asztaliteniszegyesület az első körben kért hatmillió forint helyett egymilliót kapott, majd a legutóbbi közgyűlésen – hosszas vita után – újabb egymillió forintot szavazott meg a városvezetés.

A nagykanizsai közgyűlés múlt csütörtökön tárgyalta a Kanizsa Sörgyár SE pótkérelmét, amelyet ötven százalékban teljesített, így 2 helyett 1 millió forintot kapott a klub. Jakabfi Imre, egyesületi elnök szerint az egymillió forint ugyan nem számít pótolhatatlannak, még a jelenlegi helyzetben sem, de egyértelműen kihathat az egyesület működésére.

– Nálunk egymillió forint mást jelent, mint egy olyan egyesületben, ahol 10-20-30 milliós költségvetés van. A mi költségvetésünkben ez az egymillió forint egy nagyon-nagyon komoly tétel sajnos, mert nyilván az lenne a jó, ha nagyobb lenne a bevételünk és a költségvetésünk, akkor ez az egymillió forint nem jelentene ekkora problémát – tette hozzá Jakabfi Imre, a Kanizsa Sörgyár SE elnöke.

A klubvezetés most pályázatok, szponzorok, illetve különféle támogatások segítségével próbál meg plusz bevételt generálni. Jakabfi Imre hangsúlyozta, még ötlet szinten sem merült fel, hogy a Kanizsa Sörgyár SE akár egy csapatát is visszaléptesse a következő szezontól, mivel ez csökkentette volna az egyesület hitelét a játékosok és a Magyar Asztalitenisz Szövetség előtt.

– Ezt az összeget megpróbáljuk pótolni, bár az egy egyszerűbb út lenne, ha egy csapatot visszaléptetnénk. Ezt semmiképpen nem szeretnénk megtenni, hisz azért vagyunk, hogy a fiatalok versenyezzenek, versenyekre járjanak, csapatversenyeken vegyenek részt. Tehát nem szeretnénk, hogy valakinek ebből hátránya származzon, hogy nem tud játszani a csapatban – tette hozzá Jakabfi Imre.

Idén összesen hat gárdát indít a különböző bajnokságokban a Sörgyár, amelynek első számú, női formációja továbbra is az Extraligában szerepel.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)